Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Uciskanie szyi wokół grdyki, tarczycy itd.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
GoProProPro
Gość

11 czerwca 2016, o 01:45

Hejka!

Piszę, ponieważ potrzebuję pocieszenia, że tylko sobie wmawiam choroby :D.

Ogólnie ostatnio boli mnie szyja z przodu, a konkretnie tam wokół grdyki (tam jest tarczyca chyba też?). Te tkanki w tym miejscu mają swoją nieregularną wielkość i najpierw sobie wmówiłem, że coś jest nie tak, że jedna strona jest większa od drugiej. Oczywiście naciskałem wiele razy, a potem mnie to miejsce rozbolało :D i teraz się zastanawiam czy to od tego czy nie. Oczywiście macałem też węzły chłonne po prawej i lewej stronie i zastanawiam się czy nie są powiększone. Nawet nie wiem jak wyglądają powiększone. Te mogę wyczuć, są wielkości winogron i pod skórą się przesuwają. Myślicie, że wszystko jest ok? :D
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

11 czerwca 2016, o 08:19

Ja proponuję nic nie naciskać, bo wiadomo że jak naciskasz wiele razy to będzie boleć, zostaw to w spokoju bo nic ci nie jest a przejdzie samo,węzły chłonne mają to do siebie ze można je wyczuć macajac, to zupełnie normalne.
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

11 czerwca 2016, o 09:58

Normalnie nie przyglądamy się sobie aż tak szczegółowo, bo nie odczuwamy potrzeby, a jak się zaczyna analizować swoje ciało i jego proporcje i jakieś wypukłości, itp., to się zauważa rzeczy, na które nigdy nie zwracało się uwagi. Każdy kto zacznie dotykać węzłów chłonnych wyczuje je jakoś i to jest naturalne, niektórzy je mają troche powiększone zawsze. Ja np. miałam jako nastolatka mononukleozę i przez to zawsze jak ich dotykam wyczuwam je mocno... Także nie myśl tyle nad tym, a jak już potrzebujesz diagnozy, to nie używaj palców tylko idź do lekarza, mamy XXI wiek. :DD
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
ODPOWIEDZ