Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Takie moje przemyslenia
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jestem juz po maturze. Mam wakacje i dużo wolnego czasu. Moje odburzanie tak trwa i trwa i nadal nie mogę napisać ze jestem odburzona. Wiem ze strasznie sie nakrecalam przez 2 lata, ale teraz od roku zaczelam pracować nad sobą. Szczególnie jednak dzialam od kad tutaj trafiłam. To byl chyba luty albo marzec. Widzę poprawę ale czuje ze nerwica nadal jest nade mną. Mam kilka przemyslen dotyczące obecngo stanu. Po pierwsze zauwazylam u siebie to wyczulenie. Gdzies jakas muszka przeleci a ja juz tam patrzę. Teraz się z tego smieje. Bo wiem z kad to się bierze. Po drugie to wiem ze mój stan analizy ciągle trwa. NP. Wstaje rano idę do kuchni, siadam i zaczynam wertować myśli itd. Tak jakbym musiała sie czymś martwic albo po prostu musiało byc cos nie tak. Cieszę się ze to zauwazylam. Wydaje mi się ze jest to efekt mojej pracy. Ta świadomość po prostu. Po 3 nieraz jak jestem w jakiejś sytuacji to przypomina mi się jak bylam w niej kiedy nerwica byla bardzo silna i nieraz czuje sie w tych momentach jak wtedy gdy nerwica szalala. Po 4 nadal mam takie momenty kiedy po prostu tracę wiarę ze kiedys wyjde z tego calkowicie.
-
No ja tez chce. Tez mam dla kogo ale przede wszystkim chce wyjść dla siebie.
-- 21 maja 2016, o 13:36 --
I tak się zastanawiam. Wiem ze proces odburzania moze trwać różnie. U jednych zaledwie miesiąc u innych dluzej. Ale mam wątpliwości (to pewnie tez zasluga nerwicy)czy wszystko robię dobrze skoro nie mogę ,,dojsc do formy". Trudno mi tez ocenić czy jest postęp czy go nie ma. Niby czuje ze jest lepiej ale nie potrafiw tego określić. Jaki ten postęp jest. A jakos się zaplatalam strasznie.
-- 21 maja 2016, o 13:36 --
I tak się zastanawiam. Wiem ze proces odburzania moze trwać różnie. U jednych zaledwie miesiąc u innych dluzej. Ale mam wątpliwości (to pewnie tez zasluga nerwicy)czy wszystko robię dobrze skoro nie mogę ,,dojsc do formy". Trudno mi tez ocenić czy jest postęp czy go nie ma. Niby czuje ze jest lepiej ale nie potrafiw tego określić. Jaki ten postęp jest. A jakos się zaplatalam strasznie.
- boniasky
Musisz zmienić podejście co do samej nerwicy. Nie myśl o tym czy zrobiłaś postęp czy nie i czy jest lepiej. Zepchnij myśli lękowe najgłębiej jak tylko możesz, po prostu się nimi nie zajmuj. A gdy coś Cię takiego najdzie to olej to. Zajmuj swój czas wszystkim tylko nie rozmyślaniem o nerwicy. Zajmij się zyciem, a to będzie najlepsza terapia. Po jakimś czasie sama zobaczysz efekty 

-
Dzieki za odpowiedz 

- boniasky
Watpliwości będą Cię często nachodzić. Ignoruj je tak jak każdą myśl natrętną. Powoli z czasem same i one Ciebie opuszczą. Czym mniej temu wszystkiemu poświecasz uwagi tym lepiej dla Ciebie. Takie jest moje zdanie 

- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Podpisuję się dwoma rękami, a nawet trzemaboniasky pisze:Musisz zmienić podejście co do samej nerwicy. Nie myśl o tym czy zrobiłaś postęp czy nie i czy jest lepiej. Zepchnij myśli lękowe najgłębiej jak tylko możesz, po prostu się nimi nie zajmuj. A gdy coś Cię takiego najdzie to olej to. Zajmuj swój czas wszystkim tylko nie rozmyślaniem o nerwicy. Zajmij się zyciem, a to będzie najlepsza terapia. Po jakimś czasie sama zobaczysz efekty

-
No zauwazylam właśnie ze Malo ja spycham na 2 plan więcej zajmowalam sie dialogami wewnętrznymi,tłumaczeniem sobie wszystkiego co powoduje nerwica.to tez mi pomagalo ale jednak powodowało ze ciągle ta nerwica miała miejsce w moim zyciu. Teraz przez te 2 dni po prostu spychalam to wszystko na 2 plan i na prawdę czuje sie lepiej
niby tyle razy o tym czytałam ale jakos balam się to zastosować.