Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Objawy nerwicy czy coś innego?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Szymon2016
Zarejestrowany Użytkownik

15 marca 2016, o 21:43

Witam od niedawna dokładnie wczoraj miałem dziwny objaw. Położyłem się spać i nagle zaczolem czuć że cały pokój jest ogromny a ja jestem bardzo mały do tego na dworze pprzejrzala jakąś ciężarówka i strasznie mnie jej dźwięk przerazal. Zamykając oczy miałem uczucie że zapadam się w tą pustkę oraz że raz obraz mi się przybliża a raz oddala. Czułem też jakby mmoje ciało się unosi. Strasznie mnie przestraszyły te objawy jednak potem to olałem i usunąłem.
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
zaburzonyinformatyk

15 marca 2016, o 21:48

Nie przejmuj się takimi rzeczami, ja mam tak bardzo często przy zasypianiu, zazwyczaj wtedy na chwilę otwieram oczy i przechodzi. Często może to być związane z tzw. pierwszymi marzeniami sennymi. Każdy je ma przed zaśnięciem, tylko że teraz twój mózg jest bardziej czujny niż zwykle i dlatego zwracasz na to większą uwagę. Np czasem przed zaśnięciem myślałem ze słyszę głosy i zaraz się wybudzałem, ale to jest normalne, tylko przez nerwice i zwiększonna czujność wydaje ci się, że coś jest nie tak i panikujesz.
Szymon2016

15 marca 2016, o 21:52

zaburzonyinformatyk pisze:Nie przejmuj się takimi rzeczami, ja mam tak bardzo często przy zasypianiu, zazwyczaj wtedy na chwilę otwieram oczy i przechodzi. Często może to być związane z tzw. pierwszymi marzeniami sennymi. Każdy je ma przed zaśnięciem, tylko że teraz twój mózg jest bardziej czujny niż zwykle i dlatego zwracasz na to większą uwagę. Np czasem przed zaśnięciem myślałem ze słyszę głosy i zaraz się wybudzałem, ale to jest normalne, tylko przez nerwice i zwiększonna czujność wydaje ci się, że coś jest nie tak i panikujesz.
Z tą czynnością to prawda każde zaklucie w moim ciele biorę już jako objaw choroby :)
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
strzelec

15 marca 2016, o 21:56

Sam sobie odpowiedziałeś;-) jak to olałeś to puściło. To typowy atak paniki się zaczynał ale sobie z nim poradziłeś :-)
Nieważne jak mocno udezasz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu!!! :hercio:
Awatar użytkownika
michalina22.95

15 marca 2016, o 21:56

:) ja niestety też odrazu myśle że jestem chora
zaburzonyinformatyk

15 marca 2016, o 21:58

ryzykowanie-istota-nerwicy-dystans-lecz ... t4106.html polecam ten wpis Victora. Mnie to pomogło w gorszych momentach.
PS. Nie cytuj w całości poprzedzających postów. Nie ma sensu po prostu. :)
Szymon2016

15 marca 2016, o 22:13

Ok dzięki wszystkim :)
Jednak to nie był taki typowy atak paniki. Takowe miałem i się różniły możliwe że to po prostu taki typ ataku :)
ODPOWIEDZ