Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

wszystko przeszlo na somatyke

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Nelia
Zarejestrowany Użytkownik

11 marca 2016, o 00:18

2 lata temu kiedy dostalam nerwicy mialam silne objawy typowo psychiczne; lek wolnoplynacy, ataki paniki itp. Somatycznych objawow nie bylo. Teraz kiedy mam nawrot bo przechodze wazna zmiane zyciowa to objawy sa tylko w somatyce - wali serce, bezsennosc, mroczki przed oczami, nasilone migreny, drazliwe jelito. Wsztstko przeszlo w somatyke. Czy to o czyms swiadczy?
http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html

Nie analizuj
Nie twórz katastroficznych wizji
Nie narzucaj sobie presji
Puszczaj kontrolę
Awatar użytkownika
ajona
Zarejestrowany Użytkownik

11 marca 2016, o 08:05

Nie wiem czy to o czyms swiadczy,ale sama tez chetnie sie dowiem bo u mnie tez tak bylo. W tym tygodniu natomiast wrocily dolegliwosci psychiczne. Ciezko sie z tym wszystkim pogodzic :( Ale w koloko powtarzam sobie, ze to minie. Chyba to jedyna rzecz, ktora na chwile wycisza moj lęk.
ODPOWIEDZ