Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
SM a nerwica- jak rózróżnić?
- JohnnyEDM
- Zarejestrowany Użytkownik
W SM występują podobne obiawy do nerwicy, w tym np. parestezje zawroty itd. Chciałem znaleść jakieś artykuły jak rozróżnić te obydwie rzeczy ale nie mogę za cholerę znaleźć. Jest tu jakiś spec, który potrafi wytłumaczyć różnicę? 

- MaciekMacku
- Odważny i aktywny forumowicz
sam fakt że nad czymś takim się zastanawiasz i tego się boisz pokazuje Ci że masz w 100% nerwicę . jak ktoś ma SM to po prostu ma SM i nie obawia tego w żaden już sposób 

Nie bój się lęku ...
"Zacząłem mecz o szczęście grać bez żadnych oczekiwań
I nagle się zorientowałem że wygrywam"
- Joannaw27
- Odburzony i pomocny użytkownik
Mój kolega ma sm, my mamy objawy nerwicy które, raz się nasilają a raz maleją albo nie ma ich w ogóle, a on się cały czas męczy, bierze zastrzyki, nie będę tu opisywać jakie ma objawy bo się będziesz nakrecalam i porównywał.
COCO JUMBO I DO PRZODU
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Tobie to się chyba nudzi 

- JohnnyEDM
Właśnie te początkowe objawy SN są bardzo podobne i nawet w necie jest napisane, ze np patestezje które występują nerwicy lękowej są często mylone z SM. To u nich w Sm jak wystąpią parestezje to one trwają trwają?
- MaciekMacku
- Odważny i aktywny forumowicz
przede wszystkim zacznij używać neta do ciekawszych rzeczy i nie szukaj takich rzeczy które tylko nasilać będą wiecznie twoje objawy i oddalać od odburzenia. Czy jeśli powiem Ci że masz SM to poczujesz się lepiej ? chyba nie. Zacznijmy od tego że nie masz SM bo jest to choroba która objawia się wieloma objawami ,które utrudniły by życie tak mocno że byś to od razu rozpoznał . Przestań tracić życie na doszukiwanie się w sobie chorób których nie masz. Przyznaj się szczerze przed samym sobą i powiedz " mam nerwicę i w tej chwili lękam się wszystkiego ale nic poza tym mi nie dolega"
Nie bój się lęku ...
"Zacząłem mecz o szczęście grać bez żadnych oczekiwań
I nagle się zorientowałem że wygrywam"
- JohnnyEDM
No właśnie na początku nie jest tak łatwo rozpoznawalna w początkowych objawach a ta choroba postępuje latami. A do tych początkowych objawów nalezą np parestezje które czasem miewam w nerwicy. Niestety na Wikipedii nie ma nic o tym sprecyzowanego co ile czasu jak itd i nie da się na spokojnie ogarnąć tego.
- monika78
Swieta racja z nakręceniem! Mam nerwice od 20 lat, „przechodziłam” setki chorób. Włącznie z ostra faza leku z powodu kubków smakowych na języku czy gruczołów Bardholda w pipi, Aids, kiły, raków, wzw, choroby serca ITD ITD. Nie wiem jak to się stało, ze dotychczas nie czytałam onSM. Odkąd mam uciski w głowie zaczęłam czytać o SM. Jestem w koszmarze tej choroby: skupiam się na każdym cm mojego ciała i mam wrazenie, ze ciagle cis czuje. Szperam w pamięci o odleglejszych symptomach- STRASZNE!!!