Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

pytanie o symptomy nerwicy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosiap
Zarejestrowany Użytkownik

13 maja 2015, o 18:36

Wpisalam w wyszukiwarce GOOGLE "Ucisk w glowie, mrowienie skory na glowie" i wyskoczylo mi to forum, wiec postanowilam sie zarejestrowac...

Chcialam zapytac, czy ktokolwiek tutaj ma uczucie pulsowania albo uciskania/mrowienia w jednym punkcie glowy?
Uciska mnie tak juz od czterech miesiecy na czubku glowy z tylu po lewej stronie (na wysokosci ucha, ale na czubku glowy) - haha moje opisy anatomiczne sa dosc zalosne ;)
Jak zakladam czapke, kaptur to jest jakby lepiej, ale czasem co chwile lapie sie za glowe jak jestem gdzies w publice i naciskam na ten punkt, bo mnie to strasznie denerwuje i rozprasza. Pewnie wygladam jak ostatni wariat, ale te uciski zaczely mi sie juz 4 miesiace temu i na poczatku uciskalo tylko 2-3 razy w tygodniu, a od kilku tygodni czuje to codziennie.

Jestem ogolnie bardzo nerwowa osoba i mialam juz nieraz napady paniki, bezdechu, bezsennosc, bole glowy, itp.
Ale te uciski i mrowienia w glowie teraz sie zaczely i nie potrafie ich kontrolowac.

Jak leze to jest ok, ale w momencie jak wstaje i probuje czytac czy siedziec przy komputerze to mrowi mnie w tym jednym miejscu i jest to strasznie denerwujace.
Juz nieraz 'cudowalam' i lecialam do lekarzy z roznymi przyczynami (gdzie nigdy nic nie wykryli, oprocz tego ze slyszalam "to na tle nerwowym), a teraz wole sie Was poradzic, bo moze ktos ma podobne objawy?

Najgorsze, ze nawet jak juz nie jestem zestresowana i np ide na basen w weekend, to nadal czuje ten ucisk/mrowienie...ale moze nadal jest to wszystko dla tle nerwowym..ehh

Jakies rady? :) Dziekuje i pozdrawiam
gosia :))
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

13 maja 2015, o 18:49

nerwica-lekowa-objawy-t3405.html

Dodam tylko ze bardzo klasycne objawy ktore chyba kazdy z zaburzeniem lekowym przechodzi.
Sam osobiscie mialem bole wszelakiego rodzaju uczucia jak by cos plywalo itd itp
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
usunietenaprosbe
Gość

13 maja 2015, o 18:56

Witaj na forum.
Znam takie pulsowanie, bardzo niefajne uczucie. Wiesz, zawsze mozesz sobiw zrobic badania krwi, ale to tak czysto profilaktycznie mowie z troski o Twoje zdrowie :) Bo to co opisalas to typowy objaw nerwicowy. Bart Ci podal dobry link. Ogolnie oswoj sie z artykulami i nie zrazaj jak czegos nie zrozumiesz, zawsze mozesz spytac.
Trzymaj sie ;)
Awatar użytkownika
bedewesoly

13 maja 2015, o 19:25

Zapewne przeszlas wiele badan w tym, zreszta wspominasz o tym ze tak, glowy badania takze mialas?
Jesli tak to trzeba przyjac wersje nerwowa i zastanowic sie a na forum napisac co moze byc przyczyna tego? Masz stresy, problemy, jestes ogolnie nerwowa, latwo przejmujesz sie pierdolami?
To wszystko wtedy ma sens :)
anka60

24 maja 2015, o 22:46

Moje symptomy to drętwienie rąk i sztywność mięśni twarzy oraz uczucie gorąca. Ale można wytrzymać, jakoś będzie. Mija dzień, jutro może być lepiej.
Awatar użytkownika
gosiap

1 czerwca 2015, o 02:51

Dzieki wszystkim za odpowiedz.

Anka60 mam nadzieje, ze bedzie lepiej! I mam nadzieje, ze Twoje symptomy tez z czasem zanikna..

Badania glowy mialam ale to juz 3 lata temu, jak mnie ciagle glowa bolala. Wtedy zrobili tomografie i wszystko bylo ok, dlatego uwazam, ze teraz nie ma sensu znowu isc na przeswietlenia glowy (tomografia czy rozonans magnetyczny).
Mialam 5 dni przerwy od uciskow i nagle w sobote wrocily i mnie nie opuszczaja. Ciagle uciska i ciagle mnie to drazni :) Ehhh
Cwicze teraz z Ewa Chodakowska i w trakcie cwiczen jest mi lepiej, ale zaraz po uciski wracaja :) Delikatnie mowiac przerabane.
Ciagle oczywiscie wydaje mi sie, ze to krwiak, bo zawsze uciska tylko z tylu po lewej stronie.

Dosc mam siebie i dosc mam tych uczuc w glowie.

Tak, jestem nerwowa osoba. Latwo sie wkurzam, przezywam wszystko, analizuje.
Ale co najbardziej mi dogadza jest to, ze nawet w weekendy mam te uciski, nawet jak ide na jakis relaksujacy spacer.
A ze jest to w glowie, to czuje sie ogolnie zaburzona psychicznie i nie mam ochoty isc na imprezy, bo wiem ze ciagle lapalabym sie za swoj pulsujacy czubek glowy ;) hehe aaaaaaaa :grr: :buu: 'niemoge

-- 1 czerwca 2015, o 02:51 --
Divam pisze:Witaj na forum.
Znam takie pulsowanie, bardzo niefajne uczucie. Wiesz, zawsze mozesz sobiw zrobic badania krwi, ale to tak czysto profilaktycznie mowie z troski o Twoje zdrowie :) Bo to co opisalas to typowy objaw nerwicowy. Bart Ci podal dobry link. Ogolnie oswoj sie z artykulami i nie zrazaj jak czegos nie zrozumiesz, zawsze mozesz spytac.
Trzymaj sie ;)

Dzieki :) Mialam badania krwi calkiem niedawno i wszystko jest w porzadku.
a uciski nie przestaja dokuczac :((
Awatar użytkownika
Jerry
Odważny i aktywny forumowicz

1 czerwca 2015, o 14:28

Zrób sobie badania. Jeżeli masz prywatne ubezpieczenie to wykorzystaj to na maksa - jakiś rezonansik mógłby rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości i przestałabyś sobie wkręcać krwiaki. Też miewam pulsowania, tak jak kłucia serca, ale ponieważ to ignoruję to znikają tak szybko jak przychodzą, a kiedyś powodowały dyskomfort i zachęcały do dalszego myślenia na temat nieuchronnie zbliżającego się zawału, wylewu albo kwitnącego raka mózgu.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
nerwusek

1 czerwca 2015, o 14:54

witam,tez mialem tego typu objawy tzn klucie w glowie ,pieczenie czubka glowy ,pulsowanie z tylu glowy,np mialem z tylu bardzo goraca glowe ,sciakanie jakies ,itd i tez zastanawialem sie o co chodzi a badania byly oki:)pozdr
ODPOWIEDZ