Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

DAJ SIĘ OBJAWOM

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
martynka
Odważny i aktywny forumowicz

8 lipca 2014, o 20:07

Moi kochani dobrze, że tu jesteście, dzięki WAM wiem, że nie jestem sama i wiem, że razem damy radę. Ja wczoraj miałam chyba jeden z gorszych dni, pomimo tego, że w porównaniu do stycznia br. jest o 90% lepiej, to wczoraj miałam mega ciężki dzień. Myśli natrętne nie dawały mi spokoju, myślałam, że nie wytrzymam tego stanu i zwariuje kompletnie. Położyłam się i objawy bombardowały mnie z każdej strony, lęk na mega wysokości, rozpiździuch w głowie a ja? Leże i mówię przez łzy - weź mnie wykończ, dawaj teraz, będę mieć całkowity spokój, wyzdrowieję choćby nie wiem co, albo mnie teraz zniszczysz, albo mnie wzmocnisz. Nie wiem ile to trwało - 10 minut, może więcej, mi się wydawało, że wieki. Stan masakryczny, powiedziałam sobie, że się nie dam, że za cholerę nie pozwolę sobie zrujnować życia przez ten syf, że wstanę i pójdę na rower hehe (tak zrobiłam). Lęk trzymał cały czas, wyć mi się chciało już z tego wszystkiego, mówiłam sobie, to pokaż mi jak będę wyć, no pokaż! Gówno, żadnego wycia, opadło trochę. Myślałam,że nie ma dla mnie już ratunku, ale jest ratunek, ja jestem tym ratunkiem dla samej siebie, nie psycholog, nie forum, ale przeżycie tego na sobie. Dałam temu syfowi mnie poprostu objąć, zeżreć bez mydła. Dzisiaj jest już dużo lepiej - żyję tu i teraz, nie myślę o wczorajszym, nie myślę o jutrzejszym, myślę co tu i teraz! to pomaga przetrwać te najgorsze stany. Wiem, że wy mnie rozumiecie, macie to samo, więc rozumiecie tak jak byście byli mną. Ja się nie poddam, WYZDROWIEJĘ CHOĆBY NIE WIEM CO!!!
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

8 lipca 2014, o 20:18

Otoz to martynka doszlas do tego co to znaczy przyzwolic sobie na to, dac sie mentalnie zabic ;) Doszlas sama na sobie jak robic to co wkolo tu klepiemy bez konca i o to chodzi! Jak samemu nie zaczniesz to zadne slowa nie pomoga same w sobie. trzeba to odczuc, przywolic samemu.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

8 lipca 2014, o 21:00

Niech to sobie po prostu będzie a Ty żyj swoim życiem i nie zwracaj na to uwagi : ) Wiesz jaka jesteś itd to jest najważniejsze, tak trzymać! ;ok
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
ODPOWIEDZ