Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

problem :/

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
szymon117
Zarejestrowany Użytkownik

24 grudnia 2013, o 04:06

Witam mam trochę nietypowy problem jak na to forum ale kiedy miałem najgorszy okres w moim życiu(zaburzenia lekowe) to wy mi pomagaliście :) Wywalili mnie ze szkoly(technikum) za nieobecności a byłem w drugiej klasie i nie mam pojecia co mam teraz robic :) konczy sie pierwszy semestr i sie zastanawia, czy nie przyjmą mnie na drugi do jakiejś zawodówki. jak wiecie siedzenie w domu tylko pogarsza sprawe i nie chce zeby to przez co przeszłem się powtórzył. no i w ogole dobija mnie to jak mi mama mowi ze nic nie robie, szkole zawalilem i siedze w domu. najgorsze jest to ze ma duzo racji :/ co mi radzicie ? praca czy szkola ? moze praca i szkola zaoczna ? czekam na odpowiedź :) z góry dziękuje :) a jakby miał ktoś jakieś pytania co do dd czy zaburzen lekowych niech pisze na pw :) bylo u mnie bardzo zle a jakos sobie teraz radze :)
ITI
Zarejestrowany Użytkownik

24 grudnia 2013, o 09:42

Próbuj może zaocznie zrobić ,jednak to chyba dopiero od nowego roku szkolnego się zaczyna (też zaocznie).Aczkolwiek nie wiem dokładnie.Może próbuj sobie poszukac jakiejs pracy tym bardziej ,że o tym myślisz i masz zapał .Oglądaj filmy ,czytaj o rozwoju osobistym ,wychodź na spacery ;-) korzystaj też z wolnego czasu ,nic nie jest stracone.No i nie wkręcaj się w nawroty bo jak wiadomo to tylko nas ogranicza:< Pozdrawiam !
Być sobą znaczy wierzyć w siebie być prawdziwym.
Życie zaczyna się tam gdzie kończy sie strach.
Uwaga niesie energię.
ZAPAMIĘTAJ: 'Im więcej naciskamy tym większy jest opór'
Pamiętaj :co ludzie myślą nie jest ważne.
Zapamiętaj:Nie jesteś tylko emocjami.
Pamiętaj:Miej DYSTANS !
UmysłRegenerujeSięGdyPrzestajeszSięBać
CiemneStronySłużąDoPrzykryciaJasnychStronŻycia!
JeśliTraciszPieniądzeMałoTracisz,JeśliTraciszZdrowieDużoTracisz,JeśliTraciszSpokójWszystkoTracisz
Im szybciej zaakceptujesz scenariusz w głowie na który się nie zgadzasz,tym szybciej zmieni się Twój stan emocjonalny na lepszy !
Nerwica to stan umysłu który chce nam powiedzieć że :jestescie katami dla siebie zmieńcie się to wam odpuszcze!
ODPOWIEDZ