Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Straszne i obrzydliwe wspomnienia z dziecinstwa

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Ph4ntom
Zarejestrowany Użytkownik

26 września 2026, o 13:21

Hej, potrzebuje porady. Podjalem na serio probe odburzenia. Zaczalem stosowac akceptacje i inne sposoby o jakich uslyszalem czy przeczytalem. Pewnego wieczoru nerwica bardzo mocno zaatakowala. Tym razem nietylko straszyla tym co moze sie wydarzuc ale zaczela katowac mnie przeszloscią. Poczulem sie strasznie. Natlok strasznych natretnych mysli i wyobrazen, ataki paniki, odrealnienie , ogromny lęk, mdlosci, uczucie obrzydzenia. Nerwica przyczepila sie do okropnych , zlych i wstydliwych rzeczy jakie robilem jako dziecko, ogromnie mnie to boli. Jestem zalewany wyobrazeniami, wstydem , analizami , pytaniami w stylu: jak mogles ? To okropne co zrobiles, jak bedziesz po czyms takim życ itp. Poczucie winy jest bardzo duze i dolujące. Problem w tym ze o ile udawalo mi sie akceptowac i zbywac lękowe mysli dotyczące przyszlosci to trudno mi je zbywac obecnie poniewaz często dotykają tego co serio sie wydarzylo w moim zyciu gdy bylem dzieckiem. Fakt ze cos okropnego sie wydarzyło potęguje lęk. W materialach od chlopakow nacisk jest na lęki o to co moze sie wydarzyć, ale jak postępowac wobec przerazajacych mysli o tym co sie wydarzyło? Jak przebaczyc sobie zle czyny z dziecinstwa ? Prosze o wsparcie i jakąś rade
ODPOWIEDZ