Cześć !
Jestem krótko tu na forum ale zauważyłam że ludzie tutaj mają głownie objawy typu duszności, kołatanie serca, zawroty głowy itd. Mało jest o napięciu mięśni / bólu. Chodzi mi przede wszystkim o napięcie / ból przewlekły.
Może podzielę się krótko moją historią, z nerwicą mam do czynienia od około 6 lat, pierwszy atak mojej nerwicy to trwające praktycznie non stop duszności i parcie na pęcherz, chyba koło 2 lat mnie to męczyło. Minęło mi po elicei 10 mg. Potem ze dwa lata spokoju i teraz męczę się z napiętymi mięśniami najpierw był to kark który był napięty cały czas 24h na dobę przez około rok, potem dołączył dół pleców do karku. W najgorszym momencie było mi bardzo niewygodnie siedzieć ponieważ ciągle czułam ten dyskomfort w plecach teraz jest już lepiej ale nadal „czuje plecy” praktycznie cały czas oprócz pozycji leżącej. Głównie jest to takie napięcie a czasem jest gorzej i boli. Ortopeda widział moje plecy i nic niepokojącego nie znalazł, mam ćwiczyć, co też robię i jest lepiej ale do ideału jeszcze daleko…Zastanawiam się czy są tu osoby z podobnym problemem ? Może wymienimy się doświadczeniami ?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?