Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Prosze o porade - lek przez bezsennością

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
fifarafa
Nowy Użytkownik

1 października 2024, o 08:36

Hej, proszę Was bardziej doświadczonych o poradę! Podczas zasypiania mój mózg przez nerwice nie jest w stanie dopuścić się pełnego relaksu, co czasami skutkuje nieprzespanymi całymi nocami. Objawia się to jednym wielkim lękiem przed zaśnięciem, a raczej bardziej jest to lęk przed tym, że znów nie zasnę, który sobie nakręciłem na początku i takim kopem adrenaliny przez fałszywie odbierany ‘stan zagrozenia’. Staram się wmawiać podświadomości, że to nie jest groźne i że nie ma się czego bać, że ten lęk to tylko manipulator, który chce przejąć nad nami władzę, ale czasami bez skutku. Proszę może ktoś coś doradzić?
Firlej
Nowy Użytkownik

3 października 2024, o 14:11

fifarafa pisze:
1 października 2024, o 08:36
Hej, proszę Was bardziej doświadczonych o poradę! Podczas zasypiania mój mózg przez nerwice nie jest w stanie dopuścić się pełnego relaksu, co czasami skutkuje nieprzespanymi całymi nocami. Objawia się to jednym wielkim lękiem przed zaśnięciem, a raczej bardziej jest to lęk przed tym, że znów nie zasnę, który sobie nakręciłem na początku i takim kopem adrenaliny przez fałszywie odbierany ‘stan zagrozenia’. Staram się wmawiać podświadomości, że to nie jest groźne i że nie ma się czego bać, że ten lęk to tylko manipulator, który chce przejąć nad nami władzę, ale czasami bez skutku. Proszę może ktoś coś doradzić?
Mi bardzo pomagają medytacje prowadzone na sen. Bez tego w tym najgorszym czasie chyba też w ogóle bym nie zasnęła. Ale to też jest praktyka i trzeba trochę poćwiczyć żeby to poczuć, znaleźć odpowiedni kanał i głos który będzie nam odpowiadać.
fifarafa
Nowy Użytkownik

5 października 2024, o 16:50

Masz może jakiś kanał do polecenia? Dzięki z góry
ODPOWIEDZ