Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Prosze o porade - lek przez bezsennością
-
- Nowy Użytkownik
Hej, proszę Was bardziej doświadczonych o poradę! Podczas zasypiania mój mózg przez nerwice nie jest w stanie dopuścić się pełnego relaksu, co czasami skutkuje nieprzespanymi całymi nocami. Objawia się to jednym wielkim lękiem przed zaśnięciem, a raczej bardziej jest to lęk przed tym, że znów nie zasnę, który sobie nakręciłem na początku i takim kopem adrenaliny przez fałszywie odbierany ‘stan zagrozenia’. Staram się wmawiać podświadomości, że to nie jest groźne i że nie ma się czego bać, że ten lęk to tylko manipulator, który chce przejąć nad nami władzę, ale czasami bez skutku. Proszę może ktoś coś doradzić?
-
- Nowy Użytkownik
Mi bardzo pomagają medytacje prowadzone na sen. Bez tego w tym najgorszym czasie chyba też w ogóle bym nie zasnęła. Ale to też jest praktyka i trzeba trochę poćwiczyć żeby to poczuć, znaleźć odpowiedni kanał i głos który będzie nam odpowiadać.fifarafa pisze: ↑1 października 2024, o 08:36Hej, proszę Was bardziej doświadczonych o poradę! Podczas zasypiania mój mózg przez nerwice nie jest w stanie dopuścić się pełnego relaksu, co czasami skutkuje nieprzespanymi całymi nocami. Objawia się to jednym wielkim lękiem przed zaśnięciem, a raczej bardziej jest to lęk przed tym, że znów nie zasnę, który sobie nakręciłem na początku i takim kopem adrenaliny przez fałszywie odbierany ‘stan zagrozenia’. Staram się wmawiać podświadomości, że to nie jest groźne i że nie ma się czego bać, że ten lęk to tylko manipulator, który chce przejąć nad nami władzę, ale czasami bez skutku. Proszę może ktoś coś doradzić?