Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy ktoś z was wyszedł z depresji i/lub zaburzeń lękowych dzięki terapii psychodynamicznej?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czy ktoś z was wyszedł z depresji i/lub zaburzeń lękowych dzięki terapii psychodynamicznej? Pytam, bo dziś trafiłam na stwierdzenie pewnego superwizora w internecie że terapia psychodynamiczna nie jest od leczenia depresji i zaburzeń lękowych, tylko zaburzeń osobowości, a depresję oraz zaburzenia lękowe powinno się leczyć terapią poznawczo-behawioralną
-
- Zarejestrowany Użytkownik
U mnie psychodynamiczna nie sprawdziła się niestety - rozprawianie o przeszłości przez całą godzinę sprawiało, że po terapii wychodziłam jeszcze bardziej znerwicowana, z dodatkowymi somatami. Ale byłam w takim stanie, że potrzebowałam jakiegoś rozwiązania, pomocy jak sobie radzić z lękiem "tu i teraz". Jeśli ktoś jest bardziej stabilny to może właśnie takie rozplątanie węzełków z przeszłości przynosi ulgę i pomaga.