Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
wiktoria20
- Zarejestrowany Użytkownik
31 marca 2022, o 12:52
Witam, od ok 1,5 miesiąca biorę Zoloft 50 i chodzę na psychoterapię z powodu nerwicy natręctw która mnie dotknęła. Czułam się już lepiej i myślałam że już z tego wychodzę lecz po wizycie na psychoterapii znów mi się pogorszyło jak nigdy....od 2 dni z przerwami trzęsą mi się ręce, czuje tak jakby moja głowa wychodziła spod mojej kontroli, jakbym traciła kontrolę i wgl nwm jak opisać te uczucie i mam wrażenie że zaraz coś komuś zrobię....oprócz tego wczoraj serce biło mi jak szalone a ja nie mogłam wziąć oddechu....czy to może być atak nerwicowy? Czy może to wskazywać na coś innego... najbardziej martwi jakby podzielenie mojego mózgu

jestem też bardzo przymulona, nie mam humoru i czasami mam wrażenie że mam nogi jak z waty... Czy jest jakaś osoba która ma podobnie?

-
martif
- Zarejestrowany Użytkownik
31 marca 2022, o 14:49
Z nami zaburzonymi nie zawsze będzie dobrze. Czasem trafią się złe dni takie jak Ty opisujesz i trzeba w tedy zastosować to, czego się do tej pory nauczyłaś. Przeczekać zły czas i wrócić do żywych. Takie złe dni mogą się trafiać i trzeba sobie wmawiać że to nic złego, nic mi nie dolega a dana sytuacja "zaraz" minie. Sam miewam lepsze i gorsze momenty będąc przeszło 3 miesiące na lekach....