Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Proszę o pomoc z myślami.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Nesoqi
Zarejestrowany Użytkownik

20 lutego 2022, o 20:23

Cześć :D

Zwracam się do was z prośbą propozycji radzenia sobie z danymi myślami oraz obawami. Otóż ostatnio nachodzą mnie obawy oraz jedno męczące pytanie.
obawy:
- co jeśli po śmierci nic nie ma
- co jeśli Bóg nie istnieje itp.
pytanie:
- czym tak właściwie jest życie
Niespełniona filozofka, myślałby kto :DD. Jednak naprawdę przyprawia mnie to o przysłowiową „gęsią skórkę”, a w praktyce - nogi z waty.
Pomijając to, mam takie uczucie „dziwności”, które ciężko jakkolwiek scharakteryzować. Również sytuacja pomiędzy Rosją a Ukrainą nie sprzyja moim lękom.
19logitech92

22 lutego 2022, o 12:31

Też tak mam ostatnio. Tzn chyba odkład pamiętam zdarza mi się czasami tak myśleć. W ogóle dużo analizuje. Zastanawiam się czy to ma sens. Czy mi się jeszcze chce. Czy warto. Ale po co to wszystko 🤣
lukaszz

22 lutego 2022, o 12:52

Na te pytania nie znajdziecie odpowiedzi. Im dłużej będziecie nad tym się zastanawiać, tym gorzej. Skupcie się na życiu, a nie śmierci.
Luk

24 lutego 2022, o 21:10

Bardzo Ci się pogorszy jeśli napisze, że po śmierci nic nie ma, a Bóg nie istnieje i szkoda sobie tym głowe zawracać?
ODPOWIEDZ