Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica,lęk uogólniony-najlepszy lek?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Matylda2021
Zarejestrowany Użytkownik

29 kwietnia 2021, o 07:47

Witajcie Kochani,
Z nerwicą zmagam się od 11 lat,zaczęło się od spektakularnych objawów somatycznych i ataków paniki.Po latach leczenia wciąż zmagam się z objawami somatycznymi,lękiem wolnopłynącym i nawracającą depresją.Obecnie zażywam Efectin w dawce 112,5,pregabalinę w dawce 300 i Trittico na sen w dawce 300.O ile w miarę Efectin poradził sobie z deprecha i brakiem totalnej aktywności o tyle nie daje rady jeśli chodzi o lęk i somaty.Z kolei pregabalina nieco wycisza lęki ale na krótko i dużym kosztem-poziom sprawności intelektualnej spadł do zera.
Mam duże problemy z koncentracją,zapewne wynikające w dużej mierze a ADD ale po pregabalinie koncentracja poleciała bardzo w doł.

Doradźcie-który lek może się lepiej sprawdzić przy lęku uogolnionym o dużym nasileniu?Dokucza mi ciągłe napięcie,rozdrażnienie,problem ze znalezieniem sobie miejsca,nie potrafię odpocząć.

Czy Asentra dałaby radę?

Trzymajcie się Nerwusy,ściskam mocno.
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

29 kwietnia 2021, o 13:38

Matylda2021 pisze:
29 kwietnia 2021, o 07:47
Witajcie Kochani,
Z nerwicą zmagam się od 11 lat,zaczęło się od spektakularnych objawów somatycznych i ataków paniki.Po latach leczenia wciąż zmagam się z objawami somatycznymi,lękiem wolnopłynącym i nawracającą depresją.Obecnie zażywam Efectin w dawce 112,5,pregabalinę w dawce 300 i Trittico na sen w dawce 300.O ile w miarę Efectin poradził sobie z deprecha i brakiem totalnej aktywności o tyle nie daje rady jeśli chodzi o lęk i somaty.Z kolei pregabalina nieco wycisza lęki ale na krótko i dużym kosztem-poziom sprawności intelektualnej spadł do zera.
Mam duże problemy z koncentracją,zapewne wynikające w dużej mierze a ADD ale po pregabalinie koncentracja poleciała bardzo w doł.

Doradźcie-który lek może się lepiej sprawdzić przy lęku uogolnionym o dużym nasileniu?Dokucza mi ciągłe napięcie,rozdrażnienie,problem ze znalezieniem sobie miejsca,nie potrafię odpocząć.

Czy Asentra dałaby radę?

Trzymajcie się Nerwusy,ściskam mocno.
A Może zamiast szukać nowych lekow ktore i tak nie wnoszą nic nowego trzeba zrozumieć Swoje dolegliwości i pozwolić na nie ..zrozumieć i zacząć działać bo tylko w taki sposób jestes w stanie się od tego uwolnić...lęk to twoja reakcja swiadoma na rzekome niebezpieczeństwo którego nie ma ....zrozum swoja Postawę i zacznij ja zmieniać Swiadomie a za jakiś czas będziesz się, tego śmiać.....uwierz da się ale wiedza wiedza i 1000 razy wiedza .
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
ODPOWIEDZ