Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

APEL DO ADMINÓW - koronawirus i zamknięcie w domu

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
ozz87
Zarejestrowany Użytkownik

1 kwietnia 2020, o 14:05

Panowie Admini lub inne mądre głowy posiadające wiedzę psychologiczną,
rzucam Wam wyzwanie - nagrajcie plz jakiś filmik audio/video odnosnie radzenia sobie psychicznie z tym cholernym zamknięciem w domu oraz otaczającym zewsząd koronawirusem. Bardzo potrzebne są wskazówki, porady psychologiczne - nie tylko dla osób zaburzonych, ale dla nie zaburzonych też. Ponieważ sytuacja, wpływa po prostu na wszystkich. :grr: :grr: :cry: :cry: :shock: :?

Porady psychologiczne, instrukcje tego typu są teraz niezbędne i potrzebne do życia jak woda po prostu.

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Żorżyk

1 kwietnia 2020, o 14:28

Wedle mojej wiedzy Admin, człowiek szczodry i mądry, był bardzo poważnie chory. Sam może potrzebować naszej pomocy.

To, co widzę jako rozsądne: nie nakręcać siebie i innych.
Są darmowe aplikacje uspokajające.

Regulacje na rynku terapeutów powodują, że ludzie z bardzo dobrym wykształceniem psychologicznym, psychoterapeutycznym są w mniejszości na rynku.

Aby móc odbyć staże w szpitalach, niezbędne do specjalizacji, młodzi psychologowie płacą z WŁASNEJ KIESZENI. Wykorzystuje się ich sytuację.

Psycholog pracujący w szpitalu z ludźmi stwarzającymi zagrożenie, uzależnionymi, dostaje 2000 zl na rękę, rzadko więcej.
Jeśli założy własną działalność, musi odprowadzać ZUS i inne podatki, ktora drastycznie rosną.

Wiktor w okresie rekonwalescencji ma zasuwać, bo komuś nie styka wydolności psychicznej? Mało na forum jest materiałów? Może samemu sobie warto rzucić wyzwanie.

Wiktor pewnie sam się umie obronić i nie potrzebuje moich postów. Imho robi kawał niesamowicie dobrej i szlachetnej roboty samym istnieniem tego forum.

Pomoc psychologiczna (telepomoc, Skype) jest ZA DARMO w wielu gminach .
ozz87

1 kwietnia 2020, o 15:57

a co mu jest ? oby nie koronawirus ?? Jak najbardziej uważam, że robi kawał dobrej roboty i cenię ich za to. Natomiast, nikogo nie zmuszam ani nie obliguję do nagrywania :) ale mówie, że w trudnych czasach takie materiały są na wagę złota
helpmi

1 kwietnia 2020, o 16:07

Pytanie tylko co mieliby Ci nagrać poza tym, co już wiesz?
Myśli i wyobrażenia o koronie to nadal myśli i wyobrażenia. Dopóki nie masz korony staraj się zajmować czymś swój umysł.
Korzystaj ze sprawdzonych info, stronki do nich zostały podane w temacie o koronawirusie, nie nadużywaj w tym czasie informacji z fb, insta, wp.pl o tych sprawach. Ograniczaj je.
Patrz na statystyki, w obliczu całego kraju naprawdę szansa na zachorowanie i potrzebę respiratora to nawet we Włoszech jest niska. Szybciej schizofrenii, raka możesz nadal mimo wszystko się bać bądź zawału lub zacząć jeśli się do tej pory nie obawiałeś.
Szukać zajęć sobie, przyjemnych chwil, czytać ksiązki, grać w gry, rozmawiać na inne tematy.
Jak chcesz to mogę to nagrać. :D

Oczekiwanie, że coś Cię mega uspokoi w tym czasie to samo w sobie głupi pomysł i mało realny, nie będziesz spokojny ani Ty ani inni co mają nerwice. To moment, aby się uczyć akceptacji emocji i skupiania się na innych sprawach.. :)
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

1 kwietnia 2020, o 16:11

Szybciej schizofrenii raka możesz nadal mimo wszystko bać, bądź zawały lub zacząć jeśli się do tej pory nie obawiałeś.
Ja bym nie szła tą drogą :(( :DD
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
helpmi

1 kwietnia 2020, o 16:15

Katja pisze:
1 kwietnia 2020, o 16:11
Szybciej schizofrenii raka możesz nadal mimo wszystko bać, bądź zawały lub zacząć jeśli się do tej pory nie obawiałeś.
Ja bym nie szła tą drogą :(( :DD
Wiesz w niepokoju o koronę wkręcić sobie schizofrenie to nie lada sztuka :DD
Awatar użytkownika
Żorżyk

1 kwietnia 2020, o 16:17

helpmi pisze:
1 kwietnia 2020, o 16:07
Pytanie tylko co mieliby Ci nagrać poza tym, co już wiesz?
Myśli i wyobrażenia o koronie to nadal myśli i wyobrażenia. Dopóki nie masz korony staraj się zajmować czymś swój umysł.
Korzystaj ze sprawdzonych info, stronki do nich zostały podane w temacie o koronawirusie, nie nadużywaj w tym czasie informacji z fb, insta, wp.pl o tych sprawach. Ograniczaj je.
Patrz na statystyki, w obliczu całego kraju naprawdę szansa na zachorowanie i potrzebę respiratora to nawet we Włoszech nie jest wysoka. Szybciej schizofrenii raka możesz nadal mimo wszystko bać, bądź zawały lub zacząć jeśli się do tej pory nie obawiałeś.
Szukać zajęć sobie, przyjemnych chwil, czytać ksiązki, grać w gry, rozmawiać na inne tematy.
Jak chcesz to mogę to nagrać. :D
Personalnie polecam tutejszy czat oraz zanik pępkocentryzmu, nie że ktoś konkretnie tak ma, tylko przy nerwicy łatwo koncentrować się tylko na sobie i uczuciach. Lejek lęku.

Grypa i nowotwory nadal są bardziej śmiertelne od koronawirusa, dają też znacząco rozwojowe i urozmaicone porównania :(( Respiratora potrzebuje nie każdy zarażony koronawirusem.
W ramach ekscytacji lub potrzeby doznań można sprawdzić jak działa służba zdrowia.

Mnie pomaga hasło z tej piosenki: https://www.youtube.com/watch?v=iBXBKv8VKsI
(nie mylić z https://www.youtube.com/watch?v=oN-VfJGe4kE)
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

2 kwietnia 2020, o 10:05

Żorżyk pisze:
Wedle mojej wiedzy Admin, człowiek szczodry i mądry, był bardzo poważnie chory. Sam może potrzebować naszej pomocy.

Regulacje na rynku terapeutów powodują, że ludzie z bardzo dobrym wykształceniem psychologicznym, psychoterapeutycznym są w mniejszości na rynku.

Aby móc odbyć staże w szpitalach, niezbędne do specjalizacji, młodzi psychologowie płacą z WŁASNEJ KIESZENI. Wykorzystuje się ich sytuację.

Psycholog pracujący w szpitalu z ludźmi stwarzającymi zagrożenie, uzależnionymi, dostaje 2000 zl na rękę, rzadko więcej.
Jeśli założy własną działalność, musi odprowadzać ZUS i inne podatki, ktora drastycznie rosną.

Wiktor w okresie rekonwalescencji ma zasuwać, bo komuś nie styka wydolności psychicznej? Mało na forum jest materiałów? Może samemu sobie warto rzucić wyzwanie.

Wiktor pewnie sam się umie obronić i nie potrzebuje moich postów. Imho robi kawał niesamowicie dobrej i szlachetnej roboty samym istnieniem tego forum.

Brawa na stojąco,w pełni się zgadzam z tym postem,bo sam też miałem kontakt z Viciem i powoli wraca do żywych.Zdrowka dla niego!!
Awatar użytkownika
Żorżyk

2 kwietnia 2020, o 14:46

Nipo pisze:
2 kwietnia 2020, o 10:05
Żorżyk pisze:

Brawa na stojąco,w pełni się zgadzam z tym postem,bo sam też miałem kontakt z Viciem i powoli wraca do żywych.Zdrowka dla niego!!
Czy mogę Cię wirtualnie uściskać, i kiedy stanę życiowo na nogi, zaproponować Ci szklaneczkę czegoś dobrego? Kawy, soku, lub nie kawy i nie soku?
Spędzało mi sen z powiek czy Wiktor przeżyje. Nie znam go osobiście, ale mało znam w branży terapeutycznej tak normalnych, życzliwych, inteligentnych, bezpretensjonalnych i dobrych w swoim fachu ludzi jak On.
Ufff.

Zaś ja sama sobie rzucam wyzwanie regularnej medytacji, ćwiczeń ciała i ducha, słuchania nagrań chłopaków oraz dyscypliny wewnętrznej ;brr :luz: Nie bedą warunki zewnętrzne aż tak na mnie wpływać ;fle; ;ok :si
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

3 kwietnia 2020, o 14:43

Pytania do Adminów o robienie materiałów na spontanie, do takich sytuacji jest co najmniej nie na miejscu.Poza tym jak widzę takie tematy, raz na jakiś czas, a potem sprawdzając materiały na yt i spoglądając na liczbę wyświetleń, no to :ban:.A ile jeszcze jest obejrzanych do końca mnie zastanawia.
życie

4 kwietnia 2020, o 22:58

Myślę, że Admini by powiedzieli to samo co nasz wspaniały podróżnik Marek Kamiński. Warto posłuchać.
https://youtu.be/cSuP3UlDnLw
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
ODPOWIEDZ