Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pytanie
- Uszatka
- Zarejestrowany Użytkownik
Kochani, pytanie z mojej strony. Czy myśli o umieraniu też kwalifikować jako te lękowe? Mam wrażenie, że ostatnio obsesyjnie o tym myślę, jakbym dopiero teraz zdała sobie sprawę, że to czeka każdego człowieka. Czy to efekt tego, że umysł czuje się "zagrożony i podsyła negatywne wizje? Czy na nie też nie zwracać uwagii?
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Tak, to jedno z najpopularniejszych myśli podczas zaburzenia. Czy czytałaś jakikolwiek post wyjaśniający? Myśli egzystencjalne, o umieraniu itd. to najpopularniejsza tematyka lęków. Przecież całe zaburzenie masz tylko dlatego, że boisz się utraty życia/zdrowia, więc to normalne...
/przerwa od forum
-
- Gość
Jak najbardziej jako lękowe chociaż to myśli natrętne, które straszą. Nie zwracać uwagi, chociaż jest to cholernie ciężkie. Sama mam te myśli i naprawdę dobrze radzę przepracować je zanim się zadomowią na dobre.Uszatka pisze: ↑21 stycznia 2020, o 14:07Kochani, pytanie z mojej strony. Czy myśli o umieraniu też kwalifikować jako te lękowe? Mam wrażenie, że ostatnio obsesyjnie o tym myślę, jakbym dopiero teraz zdała sobie sprawę, że to czeka każdego człowieka. Czy to efekt tego, że umysł czuje się "zagrożony i podsyła negatywne wizje? Czy na nie też nie zwracać uwagii?
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Jak najbardziej, podstawowa myśl nerwicyUszatka pisze: ↑21 stycznia 2020, o 14:07Kochani, pytanie z mojej strony. Czy myśli o umieraniu też kwalifikować jako te lękowe? Mam wrażenie, że ostatnio obsesyjnie o tym myślę, jakbym dopiero teraz zdała sobie sprawę, że to czeka każdego człowieka. Czy to efekt tego, że umysł czuje się "zagrożony i podsyła negatywne wizje? Czy na nie też nie zwracać uwagii?
- Uszatka
- Zarejestrowany Użytkownik
Przepracować to znaczy olewać i zajmować czymś innym?LadyAmalthea pisze: ↑21 stycznia 2020, o 14:15Jak najbardziej jako lękowe chociaż to myśli natrętne, które straszą. Nie zwracać uwagi, chociaż jest to cholernie ciężkie. Sama mam te myśli i naprawdę dobrze radzę przepracować je zanim się zadomowią na dobre.Uszatka pisze: ↑21 stycznia 2020, o 14:07Kochani, pytanie z mojej strony. Czy myśli o umieraniu też kwalifikować jako te lękowe? Mam wrażenie, że ostatnio obsesyjnie o tym myślę, jakbym dopiero teraz zdała sobie sprawę, że to czeka każdego człowieka. Czy to efekt tego, że umysł czuje się "zagrożony i podsyła negatywne wizje? Czy na nie też nie zwracać uwagii?
-
- Gość
Akceptowac- nie nadawac im uwagi, ignorowac ale nie walczyc z nimi, i dokladnie zajmowac sie czyms innym, nie skupiac sie na nich. Nie pozwolic zeby nas paralizowaly.Uszatka pisze: ↑21 stycznia 2020, o 14:35Przepracować to znaczy olewać i zajmować czymś innym?LadyAmalthea pisze: ↑21 stycznia 2020, o 14:15Jak najbardziej jako lękowe chociaż to myśli natrętne, które straszą. Nie zwracać uwagi, chociaż jest to cholernie ciężkie. Sama mam te myśli i naprawdę dobrze radzę przepracować je zanim się zadomowią na dobre.Uszatka pisze: ↑21 stycznia 2020, o 14:07Kochani, pytanie z mojej strony. Czy myśli o umieraniu też kwalifikować jako te lękowe? Mam wrażenie, że ostatnio obsesyjnie o tym myślę, jakbym dopiero teraz zdała sobie sprawę, że to czeka każdego człowieka. Czy to efekt tego, że umysł czuje się "zagrożony i podsyła negatywne wizje? Czy na nie też nie zwracać uwagii?