Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

lęk czy choroba?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
War Machine
Odburzony i pomocny użytkownik

1 stycznia 2020, o 17:56

Zastanawiam się czy to lęk czy to choroba lub czy po prostu normalne i każdy tak ma,robiłem sobie test alsmera na zwyrodnienie plamki żółtej,i nagle zauważyłem w oku ktore patrzyło a drugie było zasłonięte,takie zaćmienie,ciemna luke,zawężone pole widzenia i dookoła czerń,na drugie tak samo,nie wiem kompletnie co o tym myśleć,chyba wybiorę się do okulisty..jak sądzicie?
martinsonetto

1 stycznia 2020, o 18:02

Nie znam tego testu, więc nie wiem jak on wygląda ale nie byłeś już czasem u okulisty ostatnio? Jeżeli Cię to jednak niepokoi to idź.
War Machine

1 stycznia 2020, o 18:03

Tak byłem,ale nie pod tym kątem,ten test polega na tym,że patrzysz w punkt naniesiony na liniach prostych i jak się krzywią i widzisz plamkę to trzeba zgłosić się do lekarza
martinsonetto

1 stycznia 2020, o 18:10

War Machine pisze:
1 stycznia 2020, o 18:03
Tak byłem,ale nie pod tym kątem,ten test polega na tym,że patrzysz w punkt naniesiony na liniach prostych i jak się krzywią i widzisz plamkę to trzeba zgłosić się do lekarza
No to jeśli widzisz to się zgłoś.
War Machine

1 stycznia 2020, o 18:13

Linie widzę proste,tylko chodzi o to,że ciemnieje mi oko na którym patrzę a po chwili się rozjaśnia normalnie
martinsonetto

1 stycznia 2020, o 18:18

War Machine pisze:
1 stycznia 2020, o 18:13
Linie widzę proste,tylko chodzi o to,że ciemnieje mi oko na którym patrzę a po chwili się rozjaśnia normalnie
Moim zdaniem to normalne jak patrzysz na jeden punkt ale co jakiś czas wchodzę na forum i widzę Twoje pytanie o coś innego z oczami, dlatego to pewnie zaburzeniowa manipulacja. Ale lepiej iść 3 razy do lekarza i odpuścić temat na amen, niż robić cały czas testy na oczy i czytać google upewniając się. :)
War Machine

1 stycznia 2020, o 18:24

No właśnie nie wiem czy to normalnie czy to objaw choroby,jak coś potwierdzi lub wykluczy,mam nadzieję,że odpuści już ta nerwica :/
martinsonetto

1 stycznia 2020, o 18:28

War Machine pisze:
1 stycznia 2020, o 18:24
No właśnie nie wiem czy to normalnie czy to objaw choroby,jak coś potwierdzi lub wykluczy,mam nadzieję,że odpuści już ta nerwica :/
Nie odpuści jak będziesz w temat się zagłębiał. Nie znam Twojego leczenia ale już wcześniej chyba miałeś nerwicę skoro masz niebieski kolor i nie pamiętasz, że trzeba na to podziałać? Nie wiem jak poprzednio Ci ona przeszła bo czasem chodzi o leki ale nie przejdzie tak szybko przy takim interesowaniu się tematem.
War Machine

1 stycznia 2020, o 18:31

Znam mechanizm działania,wiem jak z nią postępować tylko zastanawia mnie ten wzrok,ten objaw tej czarnej luki jak zamykam oka i zawieszam na jakimś punkcie
Awatar użytkownika
mike48
Zarejestrowany Użytkownik

1 stycznia 2020, o 21:39

Chłopie, daj już spokój. Codziennie wkręcasz sobie coś innego z oczami. Nic Ci nie jest, już Ci to pisałem, miałem dokładnie wszystko to samo co Ty. Jak nie uwierzysz to jutro będziesz widział plamy, pojutrze kropki, a potem kreski. To jest normalne w nerwicy, skupiłeś się mocno na oczach i ciągle masz coś innego, a zapewne jeszcze googlujesz i wkręcasz sobie objawy chorób oczu. To nie jest groźne, masz zdrowe oczy. ;ok
ODPOWIEDZ