Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Psychoterapia - warto, bezpiecznie?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Kolejny rok, raz lepiej raz gorzej. Po dłuższym okresie wychodzenia z zaburzenia nastąpiło utknięcie w punkcie. Dotychczas radziłem sobie sam i dość sporo wypracowałem jednakże mam problem, którego sam nie rozwiąże. Muszę z kimś porozmawiać, z kimś kompetentnym do odbycia takiej rozmowy. Mam dość sceptyczne nastawienie do psychoterapeutów. Czy warto iść do psychoterapeuty? I czy jest to w miarę bezpieczne dla kogoś z dość niestabilną osobowością i niestabilnymi emocjami?
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Jak istnieją problemy emocjonalne to zawsze warto, tylko według mnie dobrze jest wiedzieć czego oczekujemy i iść do osoby, która pracuje w tym kierunku. To jakbyś nie miał rozchwianych emocji to wtedy byś poszedł?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jestem po prostu świadom tego, że z materiałów na forum i książek to tej tematyce można samemu to ogarnąć lecz trwa to - przynajmniej w moim wypadku - dość długo. A to, że ostatnio emocje u mnie są silne to mogę czasem, źle zrozumieć pewne rzeczy tym bardziej jeśli są to rzeczy które wyzwalają te emocje. Jestem dość nieufny i tu może być problem. Chciałbym trafić na jakiegoś sprawdzonego psychoterapeutę, ale to raczej loteriamartinsonetto pisze: ↑25 grudnia 2019, o 18:36Jak istnieją problemy emocjonalne to zawsze warto, tylko według mnie dobrze jest wiedzieć czego oczekujemy i iść do osoby, która pracuje w tym kierunku. To jakbyś nie miał rozchwianych emocji to wtedy byś poszedł?