Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Serce

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
mandywlocek
Świeżak na forum

22 września 2019, o 20:31

Hej. Od 5 lat mam nerwice. Od 3 wyciszoną bez żadnych leków. Ale od czasu do czasu dopada mnie nagle szybkie bicie serca, uczucie duszności jak bym miała zaraz paść. Stwierdzono u mnie arytmie nadkomorową /holter24h/ 2500 tys dodatkowych pobudzen. Czuje takie rozstrzesienie w klatce. Ja już nie wiem czy to nerwy czy to coś poważnego. :(( :buu:

Dodam,że brałam różne leki na serce ale czy pomagają...już sama nie wiem
mandywlocek
Świeżak na forum

22 września 2019, o 21:26

Dodam też,że szumi mi w lewym uchu :/
karoolpl
Zarejestrowany Użytkownik

22 września 2019, o 21:52

Jak na moje to może nerwica się dopominać o uwagę, znalazła sobie temat do ataku, wszak serce to bardzo ważny narząd, chociaż w sumie to najważniejszy, bo jak patrzy się na polska polityke i część społeczeństwa to bardzo wiele osób udowadnia że można żyć bez mózgu :D Nerwicę może też wskazywać ten szum.

Objawy które wskazujesz również wg. wujka google mogą być od arytmi, jednak jak zaczęłaś leczenie to podziałał logiką i świadomością, bo nawet jeżeli to objawy czysto od tej arytmii to i tak nerwica może próbować nimi straszyć :)
mandywlocek
Świeżak na forum

22 września 2019, o 22:39

Pytanie czy arytmie moze wywoływać nerwica... :/
karoolpl
Zarejestrowany Użytkownik

22 września 2019, o 22:47

mandywlocek pisze:
22 września 2019, o 22:39
Pytanie czy arytmie moze wywoływać nerwica... :/
Nerwica jak na moje nie może być przyczyną arytmi, przyczyna może być np. w genach, albo tym że ją masz, miałaś od początku, tylko teraz się ujawniła. Nerwica za to może na podłożu arytmii próbować wlać Ci lęk w serce :)
ODPOWIEDZ