Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
mandywlocek
- Świeżak na forum
22 września 2019, o 20:31
Hej. Od 5 lat mam nerwice. Od 3 wyciszoną bez żadnych leków. Ale od czasu do czasu dopada mnie nagle szybkie bicie serca, uczucie duszności jak bym miała zaraz paść. Stwierdzono u mnie arytmie nadkomorową /holter24h/ 2500 tys dodatkowych pobudzen. Czuje takie rozstrzesienie w klatce. Ja już nie wiem czy to nerwy czy to coś poważnego.
Dodam,że brałam różne leki na serce ale czy pomagają...już sama nie wiem
-
karoolpl
- Zarejestrowany Użytkownik
22 września 2019, o 21:52
Jak na moje to może nerwica się dopominać o uwagę, znalazła sobie temat do ataku, wszak serce to bardzo ważny narząd, chociaż w sumie to najważniejszy, bo jak patrzy się na polska polityke i część społeczeństwa to bardzo wiele osób udowadnia że można żyć bez mózgu

Nerwicę może też wskazywać ten szum.
Objawy które wskazujesz również wg. wujka google mogą być od arytmi, jednak jak zaczęłaś leczenie to podziałał logiką i świadomością, bo nawet jeżeli to objawy czysto od tej arytmii to i tak nerwica może próbować nimi straszyć

-
karoolpl
- Zarejestrowany Użytkownik
22 września 2019, o 22:47
mandywlocek pisze: ↑22 września 2019, o 22:39
Pytanie czy arytmie moze wywoływać nerwica... :/
Nerwica jak na moje nie może być przyczyną arytmi, przyczyna może być np. w genach, albo tym że ją masz, miałaś od początku, tylko teraz się ujawniła. Nerwica za to może na podłożu arytmii próbować wlać Ci lęk w serce