Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpliwości
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie przyjaciele! Ostatnie 24 h. Położyłam sie spać całkiem spokojna, zrelaksowana, zadowolona. Myśli byly, ale mnie nie przerażały, więc rano przybrały inna formę: "Musisz kogoś skrzywdzić, zrobisz to!" Lęk wzrósł, pojawił się stres. O to przeciez chodzi. Mam wrażenie, ze czasem specjalnie szukam takich myśli, które mnie nieźle nastrasza i znowu zacznę się martwić. Bo wydaje mi sie ze nie umiem zyc bez problemów :/ Czy to normalne w nerwicy, czy mysli maja taka formę? Czy to cos poważniejszego?
- debra.morgan
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Nie ma czegoś takiego jak coś poważniejszego, bo to tylko myśliZaburzenie pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 11:39Witajcie przyjaciele! Ostatnie 24 h. Położyłam sie spać całkiem spokojna, zrelaksowana, zadowolona. Myśli byly, ale mnie nie przerażały, więc rano przybrały inna formę: "Musisz kogoś skrzywdzić, zrobisz to!" Lęk wzrósł, pojawił się stres. O to przeciez chodzi. Mam wrażenie, ze czasem specjalnie szukam takich myśli, które mnie nieźle nastrasza i znowu zacznę się martwić. Bo wydaje mi sie ze nie umiem zyc bez problemów :/ Czy to normalne w nerwicy, czy mysli maja taka formę? Czy to cos poważniejszego?

-
Byłam u psychologa na NFZ, potwierdziła mi że te moje Lęki biorą się z nieprzeracowanej traumy i to trzeba sie tym zająć. I ona mi zasugerowała leki, ze nie sa takie złe, nie są uzależniajace i ze warto sie tym wesprzeć.debra.morgan pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 14:36Nie ma czegoś takiego jak coś poważniejszego, bo to tylko myśliZaburzenie pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 11:39Witajcie przyjaciele! Ostatnie 24 h. Położyłam sie spać całkiem spokojna, zrelaksowana, zadowolona. Myśli byly, ale mnie nie przerażały, więc rano przybrały inna formę: "Musisz kogoś skrzywdzić, zrobisz to!" Lęk wzrósł, pojawił się stres. O to przeciez chodzi. Mam wrażenie, ze czasem specjalnie szukam takich myśli, które mnie nieźle nastrasza i znowu zacznę się martwić. Bo wydaje mi sie ze nie umiem zyc bez problemów :/ Czy to normalne w nerwicy, czy mysli maja taka formę? Czy to cos poważniejszego?I tak - to normalne. Umysł w nerwicy wręcz cały czas "szuka" takich "atrakcji".
Ja tak sceptycznie do tego podchodzę, ale moze w koncu bym z tego wyszla jakbym zaczęła jeszcze pracować nad sobą.
-
Jeżeli dajesz rady bez leków, to lepiej bez, bo szybciej wyjdziesz, szybciej przyjdzie zrozumienie etc. leki zniwelują objawy, ale później musisz je odstawić i może być chwilowy wzrost objawów spowodowany odstawieniem. Więc jak Ci ciężko i boisz się że nie dasz rady, to bierz, jak dajesz rady bez, to pracuj bez, zobaczysz że możesz wyjść z tegoZaburzenie pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 14:42Byłam u psychologa na NFZ, potwierdziła mi że te moje Lęki biorą się z nieprzeracowanej traumy i to trzeba sie tym zająć. I ona mi zasugerowała leki, ze nie sa takie złe, nie są uzależniajace i ze warto sie tym wesprzeć.debra.morgan pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 14:36Nie ma czegoś takiego jak coś poważniejszego, bo to tylko myśliZaburzenie pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 11:39Witajcie przyjaciele! Ostatnie 24 h. Położyłam sie spać całkiem spokojna, zrelaksowana, zadowolona. Myśli byly, ale mnie nie przerażały, więc rano przybrały inna formę: "Musisz kogoś skrzywdzić, zrobisz to!" Lęk wzrósł, pojawił się stres. O to przeciez chodzi. Mam wrażenie, ze czasem specjalnie szukam takich myśli, które mnie nieźle nastrasza i znowu zacznę się martwić. Bo wydaje mi sie ze nie umiem zyc bez problemów :/ Czy to normalne w nerwicy, czy mysli maja taka formę? Czy to cos poważniejszego?I tak - to normalne. Umysł w nerwicy wręcz cały czas "szuka" takich "atrakcji".
Ja tak sceptycznie do tego podchodzę, ale moze w koncu bym z tego wyszla jakbym zaczęła jeszcze pracować nad sobą.

-
Juz sie poniekąd przyzwyczaiłam do tego stanu, ale jak długo mozna:/ Najbardziej sie boje o partnera i dziecko, zebym im nie wyrządziła krzywdy. Żebym nie zeszła na dno przez ta nerwicę...karoolpl pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 15:30Jeżeli dajesz rady bez leków, to lepiej bez, bo szybciej wyjdziesz, szybciej przyjdzie zrozumienie etc. leki zniwelują objawy, ale później musisz je odstawić i może być chwilowy wzrost objawów spowodowany odstawieniem. Więc jak Ci ciężko i boisz się że nie dasz rady, to bierz, jak dajesz rady bez, to pracuj bez, zobaczysz że możesz wyjść z tegoZaburzenie pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 14:42Byłam u psychologa na NFZ, potwierdziła mi że te moje Lęki biorą się z nieprzeracowanej traumy i to trzeba sie tym zająć. I ona mi zasugerowała leki, ze nie sa takie złe, nie są uzależniajace i ze warto sie tym wesprzeć.debra.morgan pisze: ↑20 sierpnia 2019, o 14:36
Nie ma czegoś takiego jak coś poważniejszego, bo to tylko myśliI tak - to normalne. Umysł w nerwicy wręcz cały czas "szuka" takich "atrakcji".
Ja tak sceptycznie do tego podchodzę, ale moze w koncu bym z tego wyszla jakbym zaczęła jeszcze pracować nad sobą.![]()