Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dieta w zaburzeniach

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Zaburzenie
Zarejestrowany Użytkownik

6 sierpnia 2019, o 10:31

Cześć, czy ktoś poczuł sie lepiej, jak zmienił dietę na bogatą w witaminy B? Albo zaczął pić zioła, melisę, dziurawiec i inne? I suplementował witaminy z grupy B? Tak, wiem, to nie zmieni Naszych myśli, ale czy było łatwiej i spokojniej do tego wszytskiego podejsc?
Awatar użytkownika
SasankaLesna
Odważny i aktywny forumowicz

6 sierpnia 2019, o 10:34

Tak. Ja zdecydowanie lepiej się czułam na diecie i ziołach. Ale nie melisa, tylko chmiel i dziurawiec (intractum). Do tego d3, bkompleks i magnezu kupa.
Czasami lepiej użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność. [T. Pratchett]
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 sierpnia 2019, o 18:52

SasankaLesna pisze:
Tak. Ja zdecydowanie lepiej się czułam na diecie i ziołach. Ale nie melisa, tylko chmiel i dziurawiec (intractum). Do tego d3, bkompleks i magnezu kupa.
A podałabyś Olcia dokładne nazwy tych suplementów i dawkę?
Bo ja to w sumie biorę tylko magne b6 w dawce 2 tabletki na dobę, a szczerze przydałoby się nieco trochę bardziej wzmocnić bo nerwica mi witaminki wypłukuje :)
Awatar użytkownika
SasankaLesna

6 sierpnia 2019, o 20:09

Juliaaa78569 pisze:
SasankaLesna pisze:
Bo ja to w sumie biorę tylko magne b6 w dawce 2 tabletki na dobę, a szczerze przydałoby się nieco trochę bardziej wzmocnić bo nerwica mi witaminki wypłukuje :)
Nie podam Ci kochana :) nie pamiętam. Biorę też magne b6 forte, bo to lek - masz gwanacje skladu i czystosci. Także wybór moim zdaniem ok. Nic więcej teraz nie mogę brać:). Witamina d3 w protokole z k2. A kompleks b dostaniesz w aptece :). Polecam jeszcze cynk w małej dawce jak nie masz w diecie wystarczającej ilości. Polecane są omega kwasy. Brałam swego czasu, ale droga rozrywka. Ale bez przesady z suplementami :). Ziolek (zwłaszcza dziurawca) nie łączy się z lekami jak by ktoś brał i pytał.
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 sierpnia 2019, o 20:43

SasankaLesna pisze:
6 sierpnia 2019, o 20:09
Juliaaa78569 pisze:
SasankaLesna pisze:
Nie podam Ci kochana :) nie pamiętam. Biorę też magne b6 forte, bo to lek - masz gwanacje skladu i czystosci. Także wybór moim zdaniem ok. Nic więcej teraz nie mogę brać:). Witamina d3 w protokole z k2. A kompleks b dostaniesz w aptece :). Polecam jeszcze cynk w małej dawce jak nie masz w diecie wystarczającej ilości. Polecane są omega kwasy. Brałam swego czasu, ale droga rozrywka. Ale bez przesady z suplementami :). Ziolek (zwłaszcza dziurawca) nie łączy się z lekami jak by ktoś brał i pytał.
Dziurawca i innych ziół tutaj wymienianych raczej brać nie zamierzam :)
Magne b6 max w dawce dwóch tabletek starczy?
A kompleks witamin b można brać cały rok czy tylko okres jesienno - zimowy?
Witaminy d teraz raczej brać nie będę bo jest lato.

W ogóle nie wiem co kiedy brać i czy magne b6 z kompleksem witamin b mogę łączyć żeby nie przedawkowac. Możesz mnie oświecic Olcia? 😅
Zaburzenie

6 sierpnia 2019, o 23:30

SasankaLesna pisze:
A próbowałaś z izotynolem ?
Awatar użytkownika
SasankaLesna

7 sierpnia 2019, o 07:00

Z samym inozytolem nie próbowałam. Julcia, nie wiem, ja nie jestem lekarzem:) brałam kompleks z magnezem razem cały rok. Witaminę d3 cały rok w ilości 2000 jednostek - zima nieco więcej.
Zaburzenie

7 sierpnia 2019, o 10:51

SasankaLesna pisze:
7 sierpnia 2019, o 07:00
Z samym inozytolem nie próbowałam. Julcia, nie wiem, ja nie jestem lekarzem:) brałam kompleks z magnezem razem cały rok. Witaminę d3 cały rok w ilości 2000 jednostek - zima nieco więcej.
A teraz jak się czujesz?
Awatar użytkownika
SasankaLesna

7 sierpnia 2019, o 10:54

Dobrze :) dziękuję
ODPOWIEDZ