Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Hipochondria..

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
pvatryck
Zarejestrowany Użytkownik

28 lipca 2019, o 11:42

Witam, zacznę od tego, że mam 18 lat, zawsze byłem wrażliwym chłopakiem. Od jakiś dwóch lat mam anizokorie ( nierówne źrenice, raz lewa większa, raz prawa ) z początku tym się nie przejmowałem, ale od jakiegoś roku zacząłem zagłębiać się w ten temat i zaczęło się od SM.. Drętwienia rąk, te nieszczęsne nierówne źrenice, utrata równowagi, nieustanny lęk.. Po jakimś miesiącu przerodziło się na guza mózgu, również nierówne źrenice, stały niepulsujący ból głowy, strach, lęk, drżenie rąk.. Pół roku temu zostałem pobity i przez jakiś czas kompletnie wszystkiego się bałem (wychodzić do sklepu, iść na rower) itp.. Trwa to do tej pory (jestem cały czas nerwowy, poczucie niebezpieczeństwa, lęk o nierówne źrenice, derealizacja).. Robiłem badanie dna oka i kompletne badanie okulistyczne ( w związku z tymi źrenicami ) i wszystko w jak najlepszym porządku, badanie podstawowe u neurologa - również wszystko w porządku z punktu widzenia neurologicznego. Dostałem hydroksyzyne na uspokojenie, która pomaga w najmniejszym stopniu. Najbardziej boje się o te źrenice, potrafię dziennie minimum 200 razy podejść do lustra i wpatrywać się w nie.. Psycholog stwierdził zaburzenia nerwicowo-depresyjne.. Jednak nie chce mi się wierzyć, że nierówne źrenice mogą być spowodowane nerwicą.. Proszę o pomoc, bo ja już nie daje sobie z tym rady, mam już serdeczne dość.. :(( :buu:
Lilyth

28 lipca 2019, o 12:04

Czyli tak.....nie przejmowales sie źrenicami do pewnego momentu....co sie stalo, ze zaczales szukać?
Nigdy nie pozbędziemy się tego o czym nie mówimy.

Just because it burns, doesn't mean you're gonna die :friend:
martinsonetto
Odburzony i pomocny użytkownik

28 lipca 2019, o 12:51

Nierówne źrenice nie musza być od zaburzenia ale to, że 200 razy podchodzisz do lustra jest spowodowany nerwicą i reszta objawów. Źrenice pewnie po prostu takie masz i nic tego nie zmieni, a Ty wokół tego narobiłeś sobie pasztetu.
pvatryck

28 lipca 2019, o 12:53

Wydaje mi się, że ciągłe kłótnie z osobami najbliższymi, które doprowadziły mnie do zamknięcia się w sobie i "patrzeniu co jest ze mną nie tak", wcześniej miałem dziewczynę, fajne hobby i nie przejmowałem się tym oraz nie było żadnych innych objawów
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

28 lipca 2019, o 14:35

Skupiłbym się tu na diagnozie lekarza i wzięcia się za nią.Skoro masz stwierdzone zaburzenia nerwicowo-depresyjne, to zacząłbym szukać jakiejś pomocy w zwalczeniu tych stanów.
ODPOWIEDZ