Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy to nerwica? Proszę odpiszcie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
sylwiasempik
Zarejestrowany Użytkownik

1 lipca 2019, o 23:33

Witajcie wiem że juz pytałam, jak wiecie jeśli czytaliście wcześniej moje posty mam nerwice juz z x lat, kiedys tylko ataki paniki od kilku lat lęk objawy mysli całe dnie. Od jakiegos czasu znow jest gorzej mam 33 lata nie pracuje obecnie.Opisze może swoje objawy , z zdrowia fizycznego mam wycięty woreczek żołciwoy, za dziecka celiakia porobiłam badania krwi z których jednak wyszlo ze nie mam celiakii, i niestety hashimoto , nerwica datowana od 15 roku życia. Teraz moje ostatnie objawy
-lęk lub dziwny stan że zaraz mi się coś wydarzy albo coś sie stanie ,plus wyczulone zmysły hałas wzrok
-niewyrażny inny wzrok, jakby po narkozie
-zatkane uszy
-dziwne uczucie oddychania, jakby dusznosci niemożnosc wziecia oddechu
-kołatanie serca,podskoki arytmie
-uczucie kiwania,jakbym leciała na ziemie, słabośc jakby przed omdleniem
-uczucie ze zaraz umrę
jakby wpadanie w panikę z powodu tych objawów
-myśli pobudzające te uczucie lęku że to nie ejst prawdziwe życie ze ja jestem morderczynią, ze zabilam ludzi , ze wariuje
-
sylwiasempik

1 lipca 2019, o 23:34

uczucie obłedu,itd czy co mi dolega pomozcie?
sylwiasempik

1 lipca 2019, o 23:34

przerzażające uczucie utraty zmysłow ,brak czucia ciała własnego.duzo by pisac przy tym normalne cisnienie i puls/
Awatar użytkownika
Anushka

2 lipca 2019, o 07:40

sylwiasempik pisze:
1 lipca 2019, o 23:33
Witajcie wiem że juz pytałam, jak wiecie jeśli czytaliście wcześniej moje posty mam nerwice juz z x lat, kiedys tylko ataki paniki od kilku lat lęk objawy mysli całe dnie. Od jakiegos czasu znow jest gorzej mam 33 lata nie pracuje obecnie.Opisze może swoje objawy , z zdrowia fizycznego mam wycięty woreczek żołciwoy, za dziecka celiakia porobiłam badania krwi z których jednak wyszlo ze nie mam celiakii, i niestety hashimoto , nerwica datowana od 15 roku życia. Teraz moje ostatnie objawy
-lęk lub dziwny stan że zaraz mi się coś wydarzy albo coś sie stanie ,plus wyczulone zmysły hałas wzrok
-niewyrażny inny wzrok, jakby po narkozie
-zatkane uszy
-dziwne uczucie oddychania, jakby dusznosci niemożnosc wziecia oddechu
-kołatanie serca,podskoki arytmie
-uczucie kiwania,jakbym leciała na ziemie, słabośc jakby przed omdleniem
-uczucie ze zaraz umrę
jakby wpadanie w panikę z powodu tych objawów
-myśli pobudzające te uczucie lęku że to nie ejst prawdziwe życie ze ja jestem morderczynią, ze zabilam ludzi , ze wariuje
-

Uwierz W KOŃCU, że to nerwica! :) Praktycznie wszystko, co wymieniłaś towarzyszyło bądź towarzyszy mi nadal. Nic nie wymyka się tutaj poza schematy zaburzenia lękowego. Proszę brać się szybko w garść, czytać forum, słuchać nagrań, wdrażać w życie wskazówki i ... żyć! Głowa do góry. Nic Ci nie jest. Im szybciej zaczniesz, tym szybciej będzie dobrze.
"Dziś jest jutrem, o które martwiłeś się wczoraj" [Gandhi]

"Nie bój się, bo wielkie oczy ma ten strach,
to tylko złudzenie, więc
uwierz w siebie tak pokonasz lęk
to, co chcesz tu i teraz dzieje się
śmiało płyń pod prąd
na nieodkryty ląd" [Nieodkryty ląd, M. Podulka]
sylwiasempik

2 lipca 2019, o 14:55

dodam jeszce lek ze uwierze ze zabiłam ludzi i pojde na policje i mnie zamkną , jakby zssuwam sie na lewa strone leże na łożku np i mnie znosi gdzies na lewo byajmniej tak czuje.Dzięki że odpisałas lzej mi ze ktoś ma jak ja opiszesz swoje objawy może?
Lilyth

2 lipca 2019, o 14:57

Sylwia
Ty dalej swoje.........bez akceptacji.....
Nigdy nie pozbędziemy się tego o czym nie mówimy.

Just because it burns, doesn't mean you're gonna die :friend:
Awatar użytkownika
Anushka

2 lipca 2019, o 21:09

sylwiasempik pisze:
2 lipca 2019, o 14:55
dodam jeszce lek ze uwierze ze zabiłam ludzi i pojde na policje i mnie zamkną , jakby zssuwam sie na lewa strone leże na łożku np i mnie znosi gdzies na lewo byajmniej tak czuje.Dzięki że odpisałas lzej mi ze ktoś ma jak ja opiszesz swoje objawy może?
Kochana, tych objawów było tyle, że na szczęście połowy już nie pamiętam. Począwszy od zaburzeń widzenia, wstrętu do światła elektronicznego, uczucia utraty równowagi, po myśli, że mam schizofrenię, zrobię coś swojej córeczce, mam dwie osobowości, żyję życiem innego człowieka itd. Szkoda się w to wszystko wgłębiać. To bez sensu, pamiętaj. Nie analizuj lęków z osobna, ani myśli. Tylko stracisz niepotrzebnie energię. Nie znam Twojej wcześniejszej historii, ale powiem tyle - działaj. U mnie nerwica odpaliła na początku marca, teraz są lepsze i gorsze dni. Chodzę na terapię, ale już nie zastanawiam się, czy na pewno ze mną wszystko w porządku itd. Gdyby coś było nie tak, to uwierz, że inni by to zauważyli. Poza tym, któryś z tych czarnych scenariuszy już by się spełnił. A spełnił? Chyba nie, prawda? ;)

to tylko złudzenie, więc
śmiało płyń pod prąd
sylwiasempik

3 lipca 2019, o 21:01

ja ,mam nerwice juz z 16 lat kiedys tylko ataki paniki poznziej myśli lęk cale dnie objawy przerożne, ty masz nerwice od niedawna rozumiem?moze mi sie az tak roziwneła ze juz tego nie pokonam? biorę anafranil i nic juz nie daje przezarłam się chyba tymi lekami. Dzis mnie cały dzień kiwa ucisk w uszaach w głowie ,oddychanie jest inne jakbym zaraz miała przestac oddychac i tak całe dnie itp
Awatar użytkownika
Anushka

3 lipca 2019, o 21:29

sylwiasempik pisze:
3 lipca 2019, o 21:01
ja ,mam nerwice juz z 16 lat kiedys tylko ataki paniki poznziej myśli lęk cale dnie objawy przerożne, ty masz nerwice od niedawna rozumiem?moze mi sie az tak roziwneła ze juz tego nie pokonam? biorę anafranil i nic juz nie daje przezarłam się chyba tymi lekami. Dzis mnie cały dzień kiwa ucisk w uszaach w głowie ,oddychanie jest inne jakbym zaraz miała przestac oddychac i tak całe dnie itp
Raczej można powiedzieć, że nerwicę miałam już wcześniej, ale nie wiedziałam, że tak to się nazywa i przede wszystkim myślałam, że każdy tak żyje... Że każdy ma lęki, odczuwa je całym sobą itd. Pierwszy atak paniki miałam w podstawówce, ale dopiero teraz wiem, że to był właśnie atak. Nie ma czegoś takiego, jak uzależnienie wyleczenia nerwicy od czasu jej trwania. Jedni się odburzają po pół roku, drudzy po dwudziestu latach. Tutaj też masz takie przypadki, opisane na forum :) Nie wmawiaj sobie niepotrzebnie tych czarnych scenariuszy. Wyjdziesz z tego, ale musisz naprawdę chcieć. Jak będziesz skupiać się non stop na objawach, to niestety wszystko będzie się odwlekać. Byłaś na terapii?

to tylko złudzenie, więc
śmiało płyń pod prąd
Awatar użytkownika
Celine Marie

3 lipca 2019, o 23:18

Sylwia ja też jestem w bardzo złym stanie,mam nerwicę od zawsze ale od 4 lat taką najgorszą z najgorszych objawy non stop ale walczę,staram się wdrażać rady z forum,dalej jest źle ale są troszkę lepsze dni ,a jeszcze rok tomu takie się nie zdarzały ,trzeba wierzyć i trzeba działać
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
sylwiasempik

6 lipca 2019, o 21:06

byam na paru terapiach chyba nie umiem sie zmienic
Awatar użytkownika
Anushka

6 lipca 2019, o 21:19

sylwiasempik pisze:
6 lipca 2019, o 21:06
byam na paru terapiach chyba nie umiem sie zmienic
Umiesz. Każdy potrafi. Tylko Ty musisz przede wszystkim zmienić myślenie nt. nerwicy. Już samo to, że mówisz, że nie umiesz się zmienić brzmi zniechęcająco. A z resztą, może wcale nie musisz się zmienić? Może pozostaniesz taka jaka jesteś, tylko bez zbędnego balastu w postaci zaburzenia. Weź się w garść. Zadbaj o siebie! Co Ci zależy? ;)

to tylko złudzenie, więc
śmiało płyń pod prąd
sylwiasempik

8 lipca 2019, o 19:29

Anushka bo nie jestem przekonana czy to nerwica,ciagle jestem słaba ciagle uszy zatyka mi ,dusi siedze i mnie kiwa na boki nieraz całe dnie jakbym mdlała cisnienie mam idealne przy tym .Nie pamietam żebym sie dobrze jeden dzień czuła,niewiem czy ktoś tak ma,może to przez haszimoto czy co..
Awatar użytkownika
Anushka

8 lipca 2019, o 20:14

sylwiasempik pisze:
8 lipca 2019, o 19:29
Anushka bo nie jestem przekonana czy to nerwica,ciagle jestem słaba ciagle uszy zatyka mi ,dusi siedze i mnie kiwa na boki nieraz całe dnie jakbym mdlała cisnienie mam idealne przy tym .Nie pamietam żebym sie dobrze jeden dzień czuła,niewiem czy ktoś tak ma,może to przez haszimoto czy co..
Zrób sobie podstawowe badanie krwi, pełną morfologię, hormony tsh itd. Jeśli wyjdą ok, to musisz zrozumieć, że to nerwica. Ja w zaburzeniu też jestem non stop słaba, senna, wykończona. Jakbym miała co najmniej 70 lat, a nie 28. Nie jest to przyjemne, ale wiem, że to minie, jak odpuszczę ;)

to tylko złudzenie, więc
śmiało płyń pod prąd
sylwiasempik

8 lipca 2019, o 22:16

no cierpię na hashimoto , leczę się ,i nic jest jak było, niewiem ktore objawy z nerwicy które hashi,
ODPOWIEDZ