Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Problematyczny problem z objawem

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Dawinczo1999
Zarejestrowany Użytkownik

4 maja 2019, o 00:28

Witam serdecznie.
Miewalem duzo objawow nerwicowych i DD, lecz mam ogromny problem z jednym konkretnym. Mam takie nietypowe zawroty glowy, jakby kazda rzecz jaka widze poruszala sie w roznych kierunkach czemu towarzyszy rowniez falowanie. Od tego objawu zaczelo sie moje kolo nerwicowe. Poczatek mojej nerwicy wygladal tak ze pewnej nocy obudzilem sie caly mokry od potu zestresowany z mocnymi zawrotami glowy, obraz obkrecal mi sie prawie 180 stopni ale udalo mi sie zasnac i odkad sie odbudzilem mam caly czas taki objaw do teraz jak opisalem na poczatku. Dodam ze tamtej nocy przed snem wypilem piwo i bylem ok 20 dni po odstawieniu nalogowo palonej marihuany.

Chodzi o to ze nie moge do konca uwierzyc ze ten objaw jest nerwicowy i przez ta watpliwosc nerwica ciagle sie utrzymuje. Spedzilem sporo czasu na czytaniu tresci zawartych na tym forum i nie spotkalem sie z tym zeby ktos mial taki objaw. Meczy mnie to poruszanie sie przedmiotow. Chcialbym sie dowiedziec co sadzicie na ten temat.

Ps. Jeszcze na koniec dodam ze objawy sie nasilaja podczas skupiania sie na nich analizowania ich.
Awatar użytkownika
Celine Marie

4 maja 2019, o 01:21

Nerwicowe jak ta lala ,mi też wszystko pływa ale nie przeraża mnie to jakoś strasznie,więc nie jest moim konikiem jak u Cb
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Dawinczo1999

4 maja 2019, o 19:45

Dzięki za odpowiedz, czuje się od razu lepiej wiedząc że ktoś tu na forum również ma takie objawy. Przeraża mnie najbardziej to że ten stan wgl nie mija nawet gdy miewam lepsze dni, ale teraz sądzę że pewnie dzieje się tak dlatego że mam do tego takie złe podejście i siedzi we mnie cały czas strach przed tym że jest to wywołane czymś gorszym niż nerwica, czymś z czym będę miał więcej problemów fizycznych lub psychicznych.
ODPOWIEDZ