Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Mordercze myśli, lęk przed zwariowaniem

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
alicjape
Zarejestrowany Użytkownik

2 maja 2019, o 16:31

Cześć. Jako, że widzę iż ten temat jest dość popularny u nerwicowców, chciałabym zaprosić wszystkich, których te objawy dotknęły. Jeśli chodzi o mnie, to dosyć często boję się "zwariowania", mam dość silny lęk przed schizofrenią lub skłonnością do np zrobienia komuś krzywdy. Moje pytanie, jak się te lęki u Was obawiają?, Jak sobie z nimi radzicie? Jakieś rady?
Zapraszam do komentowania.
Alicja
Awatar użytkownika
Nerwowy
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

3 maja 2019, o 12:15

Hej,

nie ma sensu chyba zakładać kolejnego tematu o tym. Wiele informacji masz tutaj:

natr-tne-agresywne-kogo-zabuje-zrobie-krzywde-t44.html
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.

“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
ODPOWIEDZ