Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
SCF
- Zarejestrowany Użytkownik
27 lutego 2019, o 08:42
Mam taki problem choć na poerwszy rzut oka moze okazać się zabawny to bynajmniej mnie on nie bawi. Otóż ostatnio przez sen sie (chyba) bardzo rzucam. Ogolnie od pół roku spie z dziewczyną i zawsze bylo ok. Natomoast jakos od 3 tygodni zaczelo się zdarzać że ja przez sen uderzylem. Nie wiem czy to przez przekrecanir się na bok czy przez co. On mnie wtedy budzi i zwraca mi uwagę. Nie jest tak codziennie ale kilka razy juz w ostatnim tygodniu sie zdarzylo. Dziś też. Podobno ja pięścią w plecy uderzylem (mi sie wydaje ze raczej łokciem jak sie obracalem ale nie wiem...). No juz mialem awanture dzis rano z tego powodu no i ona ma do mmie pretwnsje i niespecjalnie chyba wierzy ze nie robie tego celowo :/
Ja już sam nie wiem co to też moge podswiadomie robic celowo ?
Nie mam pojęcia co zrobić żeby temu zapobiec. Mial ktoś podobnie ? Czy coś na to pomoglo ?
Moze jakies leki ziolowe czy cos ?
Na razie stanęło na tym że nie bedziemy spali razem

-
SCF
28 lutego 2019, o 15:10
Rozumiem że nikt nie wie co doradzić?
-
schanis22
28 lutego 2019, o 15:16
Mój mąż który nie ma zaburzenia żadnego , też czasem tak się rzuca i niechcący mnie uderzy , wtedy robi wypad na sofę
Na jakiś czas a pózniej może wrócić do łóżka

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Gafa
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
28 lutego 2019, o 15:43
Przywiązać się do łóżka;-);-);-)? Wybacz żart!
-
Zestresowana
28 lutego 2019, o 17:40
Eeee tam, zarówno ja, jak i mój chłopak się bardzo rzucamy podczas snu, nie raz ja oberwalam od niego albo on ode mnie. No moim zdaniem to nie jest powód do awantury. Potem po prostu się powkurzamy przez chwilę i śpimy dalej.
-
Celine Marie
28 lutego 2019, o 17:48
Kup szersze łóżko,każdy w nocy się obraca ,wierci itd.a nerwicowiec jeszcze bardziej bo sen ma niespokojny .
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
życie
28 lutego 2019, o 18:21
Gafa pisze: ↑28 lutego 2019, o 15:43
Przywiązać się do łóżka;-);-);-)? Wybacz żart!
Albo spać osobno. Zwłaszcza, ze ślubu nie mają.... co to za zwyczaje

Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi