Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nie umiem nawiązać z nikim relacji.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
NieMamJużSił
Zarejestrowany Użytkownik

18 lutego 2019, o 16:59

Nareszcie objawy nerwicy odpuściły, chociaż esci dalej biore.
Rozglądam się za pracą nareszcie mam nadzieję wrócić do normalnego życia, jednak jest problem, mianowicie od jakiegoś czasu jestem totalnie wycofany, nie umiem nawiązać kontaktu z nikim, a z dziewczyną to już katastrofa :D Jak się przełamać, odrazu dodam że boję się wyśmiania, ktoś uzna mnie za idiotę etc. Jak przełamać takie swoje schematy? Może jakaś książka? Póki co terapia odpada, próbowałem umówić wizytę - terapeutka jest na zwolnieniu do marca. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Violek
Zarejestrowany Użytkownik

20 lutego 2019, o 22:22

Hej:) żadna inteligentna i dobrze wychowana osoba Cię nie wyśmieje, a jeżeli taka nie jest to naprawdę jej opinia nie jest warta żeby się przejmować ani marnować swój czas. Jak się przełamać? Według mnie najprościej jak się da- zagadać o normalnych, życiowych sprawach, co tam aktualnie podpasuje. Bez narzucania czy natarczywego podrywania. Jak złapiesz z drugą osobą porozumienie to super, a jak nie to na pewno to wyczujesz i wtedy lepiej się wycofać. Ale bez uczucia porażki- przecież to normalne, że nie z każdym da się dogadać :) Wokół na pewno jest wiele osób, które też mają podobne dylematy- ktoś musi zaryzykować :)
"Wobec odwagi strach jest bezsilny. Jakkolwiek silny jest ten potwór- zapomniany przestanie istnieć"
ODPOWIEDZ