Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Arek
- Zarejestrowany Użytkownik
2 grudnia 2018, o 12:00
Siemka wszystkim !
Przez dwa tygodnie brałem Escitalopram Actavis pół tabletki(5 mg) było w miare ok, dzisiaj zgodnie z zaleceniami psychiatry zwiększyłem dawkę o półówke (10mg) i czuję się w miare ok, lecz pojawiają się myśli że życie nie ma sensu, że nie warto podejmować się czegokolwiek, natręty, Dodam że jak brałem 5mg to nigdy nie miałem takich myśli. Jak radzicie brać 1 tabletkę i spróbować przez 2 tygodnie aż się wkręci czy brać tylko pół? Pozdro

-
sennajawie
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
2 grudnia 2018, o 12:58
Hej, bierz tak jak psychiatra zalecił, jeśli nie wytrzymasz skutków ubocznych wtedy zmniejsz. Antydepresanty tak działają że początkowo bardzo często zaostrzają objawy. Ja osobiście nie wytrzymałam tego na esci i odstawiłam po 3 tyg.

Chciałam pamiętać jak rozpaczliwa jest ciemność, by pełniej móc cieszyć się nowym światłem.
Nie walcz z nerwicą, przytul ją mocnym uściskiem
"Byłam zmęczona ciągłą introspekcją. Pragnęłam prostoty, a wpakowałam się w nowe komplikacje. Powoli, w bólach zrywałam z siebie kolejne warstwy odczuć i przeinaczeń. Bałam się, że gdy dojdę do końca nic już tam nie będzie. Tylko czarna dziura."
-
p.karnia1
2 grudnia 2018, o 14:08
Widoczne, stabilne działanie escitalopramu to 3 Msc. To co teraz odczuwasz nie ma nic wspólnego z działaniem terapeutyczny, więc uszy do góry, brać i czekać

tak po miesiącu powinno być już coraz lepiej

to bardzo dobry i skuteczny lek
Per aspara ad astra
-
p.karnia1
2 grudnia 2018, o 14:10
I bierz 10 nie 5 bo 10 to minimalna dawka terapeutyczna, skutki uboczne w postaci nasilenia objawów to kilka dni i minie. Ja biorę 20

Per aspara ad astra
-
Arek
2 grudnia 2018, o 15:05
p.karnia1 pisze: ↑2 grudnia 2018, o 14:08
Widoczne, stabilne działanie escitalopramu to 3 Msc. To co teraz odczuwasz nie ma nic wspólnego z działaniem terapeutyczny, więc uszy do góry, brać i czekać

tak po miesiącu powinno być już coraz lepiej

to bardzo dobry i skuteczny lek
Dzięki za odpowiedź, od początku brania nie mam żadnych skutków ubocznych (czasem tylko jakieś natręty ale olewam i jest spoko

)
-
Arek
2 grudnia 2018, o 15:07
sennajawie pisze: ↑2 grudnia 2018, o 12:58
Hej, bierz tak jak psychiatra zalecił, jeśli nie wytrzymasz skutków ubocznych wtedy zmniejsz. Antydepresanty tak działają że początkowo bardzo często zaostrzają objawy. Ja osobiście nie wytrzymałam tego na esci i odstawiłam po 3 tyg.
Jeśli możesz, jakie miałaś skutki uboczne? Pierwsze dwa tygodnie 5mg było spoko, mam wrażenie że lekka poprawa, dziś też w miare dobrze się czuje na 10mg
-
p.karnia1
2 grudnia 2018, o 15:59
Pierwsze dwa dni nudności dość ostre, pobudzenie, rozszezone źrenice, trochę jak po fecie się czułem, problem ze snem, nasilenie objawów nerwicowych, ale bardzo szybko to minęło. Warto poczekać a efekt
Per aspara ad astra
-
Arek
2 grudnia 2018, o 16:22
p.karnia1 pisze: ↑2 grudnia 2018, o 15:59
Pierwsze dwa dni nudności dość ostre, pobudzenie, rozszezone źrenice, trochę jak po fecie się czułem, problem ze snem, nasilenie objawów nerwicowych, ale bardzo szybko to minęło. Warto poczekać a efekt
Uuuu znając swoje możliwości przerwałbym