Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

problemy ze snem

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
ewagos
Zarejestrowany Użytkownik

26 listopada 2018, o 13:31

Jak sobie radzicie z bezsennością przy nerwicy?Bierzecie coś na sen,może ktoś poleci coś ziołowego skutecznego.W środę mam egzamin na prawo jazdy a mam okropne problemy ze snem, dzis np spałam tylko 2 godz ,tylko przewracałam się z boku na bok a rano wiadomo masakra i jak tu iść na egzamin.Czuje ,że moje problemy są na tle emocjonalnym, co by pomogło żeby się trochę wyluzować?
Awatar użytkownika
Solkan36

26 listopada 2018, o 14:34

Najlepiej nie odsypiać w dzień. A na wieczór godzine przed snem zero telefonów itp które emitują niebieskie światło. No i moze jakaś wyciszajaca relaksacja lub medytacja. Powinno pomóc.
Face Your Fear And Live Your Dream ;witajka
ewagos

26 listopada 2018, o 15:23

jeszcze niedawno zasypiałam przy telewizorze a spałam jak suseł.Teraz normalnie boję się nocy :(
Zalękniona25

27 listopada 2018, o 08:10

Valused jest dobry, 3 razy dziennie po 2 tabletki. Albo krople walerianowe ale tam jest troszkę alkoholu.
SCF

27 listopada 2018, o 10:43

Niestety poki sie bedziesz tym przejmowac poty problem ze snem będzie trwał. Z braku snu tez mozna zdac egzamin. Nieraz bylem po nieprzespanej nocy z powodu nerwicy i udawalo mi sie zdać egzamin z wysokim wynikiem a oststnio mialem zawody biegowe przed ktorymi tez zarwalem noc bo sie nakrwcalem ze misze sie wyspac a jednak mimo to ukonczylem je z mocna zyciowka.
Nerwica też ci daje adrenaline wiec masz podkrecony organizm do dzialania. Druga sprawa że mozesz zadbac o dobry sen np kladac sie z dużą rezerwa czasową spac. To zawsze jakos uspokaja i daje pewien komfort psychiczny.
ewagos

28 listopada 2018, o 07:24

Hej no na szczęście uspokoiłam się i problemy ze snem przeszły :P
ODPOWIEDZ