PTSD -Ogromne poczucie wstydu,negatywne myśli
Hey,
Napiszę co mi się przytrafiło może ktoś mi doradzi.
Kilka lat temu zostałem pobity na podwórku.Przykre zdarzenie.Ale po tym epizodzie zmienił się moje postrzeganie świata .Przeradziła mnie pewna kwestia ,którą przed tym przejmowałem się tak 2 na 10 .Po pobicie poczułem ekstremalne przerażenie ,ogromny wstyd ,negatywne myśli od których nie mogę się uwolnić.
Czy istnieją jakieś leki który mogą zniwelować te nieprzyjemne odczucia ?
Pozdrawiam Matek
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
PTSD -Ogromne poczucie wstydu,negatywne myśli
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jasne, że są leki które mogą Ci uśmierzyć związane z tym emocje. A skąd wiesz że to PTSD? Masz taką diagnozę?
Ten wstyd dotyczy może osób Ci znanych i dlatego stale to wraca do Ciebie? Myślę że poza lekami warto by pomyśleć o terapii
Ten wstyd dotyczy może osób Ci znanych i dlatego stale to wraca do Ciebie? Myślę że poza lekami warto by pomyśleć o terapii
-
Polecam terapie
-
Cześć Matek! Mógłbyś powiedzieć coś więcej o Twoich negatywnych myślach i emocjach? Umiesz opisać jak to się w Tobie zaczyna i co dokładnie wtedy myślisz i czujesz? Pytam bo sam doświadczam przykrych ciągle nawiedzających mnie myśli, które od razu powodują fale emocji i kolejne coraz bardziej przykre odczucia.
Sam nie mam praktycznie żadnego doświadczenia z lekami, ale nie obawiaj się. Najważniejsze to usłyszeć własną diagnozę. To już na pewno znacznie odciąży zmęczony umysł chociaż Ty sam wydajesz się być bardzo pewny przyczyn.
Sam nie mam praktycznie żadnego doświadczenia z lekami, ale nie obawiaj się. Najważniejsze to usłyszeć własną diagnozę. To już na pewno znacznie odciąży zmęczony umysł chociaż Ty sam wydajesz się być bardzo pewny przyczyn.