Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Odróżnianie od neuroboreliozy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
SCF
Zarejestrowany Użytkownik

11 listopada 2018, o 11:55

Jakoś nie za bardzo znalazlem takiego wątku tu na forum.
Generalniezastanawia mnie czy ktos z was sie nad tym zastanawiał. Neuroborelioza w spektrum objawów zawiera też objawy depresji i zaburzeń lekowych.
Nie poruszalbym tego temaru gdyby nie moja znajoma która cierpiala na depresje i zaburzenia lękowe. Chodziła na psychoterapie. Po jakims czasiw doszly jej zawroty glowy bardzo silne i mrowienia. Nakręcala się że cos jej jest a ja bylem pewien ze to zaburzenia lękowe. Poszla zrobic test na neuroborelioze i wynik wyszedl pozytywny. Teraz non stop od 2 lat tuła się po klinikach i walczy z przewlekla i ciężka postacia tej choroby i tak na dobra sprawę jest prawie umierająca - w bardzo zlym stanie - ma niedowlady non stop goraczke i szanse na wyjscie z tego są ponoc marne w jej przypadku - tak przynajmniej mi mówiła. W jej przypadku od ukąszenia do wystapienia objawów minelo 4,5 roku.
I zastanawiam się czy dla spokoju nie zrobic sobie takiego badania. Czy raczej nie warto.
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

11 listopada 2018, o 17:17

Witaj ;-)

Czy warto? Hmm, tego nie wiem, bo troszkę kosztują testy na neuroborelioze. Ja zrobiłam dla świętego spokoju, bo psychiatra nalegała. Oczywiście wynik negatywny ;-)
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
SCF
Zarejestrowany Użytkownik

11 listopada 2018, o 17:36

Mi lekarka mówiła ze nie ma sensu żebym robił. Moze dlatego ze mam tylko objawy w sferze emocjonalnej.
A jakie badanie robiłaś ?
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

11 listopada 2018, o 17:58

Miałam testy metodą western blot. Trochę kosztowne ustrojstwo. Też nie wierzyłam w neuroboreliozę w moim przypadku, ale lekarz się upierała. Jeśli nie masz jakichś większych objawów poza zaburzeniami lękowymi, emocjonalnymi to zastanowiłabym się, czy jest sens w to inwestować ;-)
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
ODPOWIEDZ