Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Risperidon Vipharm i nerwica lękowa

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Arek
Zarejestrowany Użytkownik

4 sierpnia 2018, o 18:59

Witam. Od psychiatry dostałem Risperidon Vipharm 1mg i Anafranil. Po przeczytaniu ulotki atak paniki - okazuję się że to leki na schizofrenię, nie mam żadnych omam czy halucynacji, normalnie się czuje tylko czasem dopadnie lęk, bardzo boję się chorób psychicznych. Psychiatra nie zdiagnozował mnie tylko dał receptę, na następnej wizycie ma powiedzieć diagnozę, bardzo się boję że to schiza. Czy w leczeniu nerwicy lękowej te leki pomagają czy psychiatra dał mi leki na schize? Bardzo proszę o odpowiedź
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

4 sierpnia 2018, o 19:00

Arek pisze:
4 sierpnia 2018, o 18:59
Witam. Od psychiatry dostałem Risperidon Vipharm 1mg i Anafranil. Po przeczytaniu ulotki atak paniki - okazuję się że to leki na schizofrenię, nie mam żadnych omam czy halucynacji, normalnie się czuje tylko czasem dopadnie lęk, bardzo boję się chorób psychicznych. Psychiatra nie zdiagnozował mnie tylko dał receptę, na następnej wizycie ma powiedzieć diagnozę, bardzo się boję że to schiza. Czy w leczeniu nerwicy lękowej te leki pomagają czy psychiatra dał mi leki na schize? Bardzo proszę o odpowiedź
Tak, stosuje się takie leki w leczeniu nerwicy. Nie nakręcaj się, nie masz schizofrenii.
Dominik.O

4 sierpnia 2018, o 19:01

Szczerze na twoim miejscu zmieniłbym psychiatrę,nie masz schizy a lek Risperidon nie jest dla Ciebie.
"Pamiętaj,że mamy do czynienia jedynie z myślami a myśli mogą zostać zmienione.Gdy zmieniamy nasze myślenie,zmieniamy naszą rzeczywistość"
Arek

4 sierpnia 2018, o 19:02

Dzięki bardzo za odpowiedź, niesamowicie się przestraszyłem, od wczoraj się tak nakręcam, że nie myślę o niczym innym. Jeszcze raz dzięki :)

Co do psychiatry to jest on uważany za lepszego w moim mieście (chociaż negatywnych opinii również nie brakuje, podobno był przypadek że pacjent prawie zmarł po zażyciu leków przepisanych przez niego.)
ODPOWIEDZ