Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ustąpienie niektórych objawow...a jednak nie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
vitebsky
Zarejestrowany Użytkownik

4 maja 2018, o 22:23

Cześć. Może specyficzne pytanie.Czuję jakbym już się do tego wszystkiego przyzwyczail, zaakceptował. Objawy raz sa, ale raz ich nie ma. Raz jedne, a raz drugie i czasem nowe. Lęk sam w sobie jakby już ustępował, jednak ciągle jest derealizacja i TO. No właśnie - takie uczucie jak ja to nazywam "psychiczne" :P Uczucie, że coś mam zakorzenione w glowie. Mocno pogorszona pamięć (generalnie pamiętam
moje życie, ale trudno mi poukładać sobie co dzisiaj robilem, ciężko mi sobie przypomnieć jak wyglądał mój ranek, jakby przez mgłę). Wszystko zlewa się w jednym ciąg. Momentami mam też w sobie mnóstwo nienawiści, głównie do rodziców. Jakieś "strzykania" w głowie też się zdarzają przez co się nakręcam. Uderzenia uczucia beznadziejności takie, że jakbym miał nabitego gnata to bym chyba bez wachania strzelił sobie w głowę. Ostatnio ktoś mi nagadał o boleriozie i kolejny raz się nakręciłem bo mnie kleszcz pogryzł 3 razy w życiu :P Takie bzdety gdzie dla innych to śmieszne, ale ja czasami nie mogę przestać o tym myśleć. Nie wiem - może to te gorsze dni, może nie. Chętnie poznam waszą opinię na ten temat i życzę spokojnej nocy :P
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

5 maja 2018, o 00:11

Powiem tak krótko. Dupa nie bolerioza. Nerwica ma to do siebie, że są gorsze i lepsze momenty. Kiedy jest lepiej człowiek jest zdziwiony. Bo. Już właśnie zakotwiczone w bańce jest oczekiwanie na '' najgorsze '' które tak na prawdę nie przyjdzie . Objawy które opisujesz jak najbardziej pasują pod zaburzenia Nerwicowe. Nic nowego. :)
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
ODPOWIEDZ