Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wychodzenie z ciała

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Wiktorpr
Zarejestrowany Użytkownik

20 marca 2018, o 08:46

Witam, od dość nie dawna mam jakieś dziwne myśli na temat świata, że jestem taki „mały” w stosunku co do całego świata, że ja nic tu nie zmienię, i jak tak myśle to mam dziwne objawy dotyczące mojego ciała , właśnie tak jak w temacie, wychodzenie ze swojego ciała, czuje się jak bym miał jak by zapaść się, pod siebie, boje się że dostanę padaczki od tego lub zapaści. Może mi ktoś powiedzieć co to może być ?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sine
Odburzony i pomocny użytkownik

20 marca 2018, o 08:49

Uczucie „zapadania” dość często występuje w nerwicy, nie jest groźne.
Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

20 marca 2018, o 12:51

Uczucie zapadania wystepuje w nerwicy. To moment w którym Twoje cialo zasypia, a Twoj mozg nie bardzo. Mialam tez takie jazdy :) balam sie tego i nie moglam przez to spać. Potem mowilam sobie "Ok nirch bedzie" i kilka razy to poczulam i zasypialam :) potem to zniknelo :) ale nie ma tutaj innego wyjścia niz to zaakceptowac
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Arya

20 marca 2018, o 12:54

Chodzi wam o paraliż senny/ porażenie przysenne?
F40.1
Awatar użytkownika
Sine

20 marca 2018, o 12:54

Dokładnie, ja tez to miałam i podeszłam do tego bez stresu, jakbym się temu przyglądała, kilka sekund i przeszło. To nie jest w sumie takie straszne a ciekawe odczucie jak dla mnie :)
Awatar użytkownika
Pawcio
Odważny i aktywny forumowicz

20 marca 2018, o 14:31

Nie przejmuj się tym , ja teraz śpię , śni mi się coś i słyszę że chrapie ! haaa
Paweł
Awatar użytkownika
GaunterODim
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

20 marca 2018, o 14:38

Wiktorpr pisze:
20 marca 2018, o 08:46
Witam, od dość nie dawna mam jakieś dziwne myśli na temat świata, że jestem taki „mały” w stosunku co do całego świata, że ja nic tu nie zmienię, i jak tak myśle to mam dziwne objawy dotyczące mojego ciała , właśnie tak jak w temacie, wychodzenie ze swojego ciała, czuje się jak bym miał jak by zapaść się, pod siebie, boje się że dostanę padaczki od tego lub zapaści. Może mi ktoś powiedzieć co to może być ?

Pozdrawiam
Powiem Ci że te egzystki akurat możesz wykorzystać na swoją korzyść :) Bo tak, to prawda. Możesz się porównać do jednego ziarnka piasku na pustyni, albo do kropli w morzu. Jesteś bardzo małym elementem czegoś co ciężko umysłem ogarnąć. Ale może właśnie dlatego warto przestać przejmować się niektórymi rzeczami typu co ktoś powie, jak zareaguje, czy coś się stanie czy nie stanie. Bo patrząc właśnie z tej szerszej "perspektywy" którą opisujesz takie przejmowanie się nie ma sensu. Spróbuj spojrzeć na to w ten sposób bo ta myśl jest zupełnie normalna a może pomóc.
Awatar użytkownika
Pawcio
Odważny i aktywny forumowicz

20 marca 2018, o 19:04

rożnie to może być ! myślę że najgorszą sprawą jaka miałem to była bezsenność która trwała 1 miesiąc i miałem tak :
że zasypiałem ale Ja o tym nie wiedziałem , byłem przekonany że nie śpię !
i śniło mi się , że nie śpię i nie mogę zasnąć !
żona przy nie czuwała i mówiła że spałem !!!
!! hard core
Paweł
Wiktorpr

20 marca 2018, o 19:17

Mi nie chodzi i zapadnie przed snem, tylko właśnie ostatnio jak myślałem o tym to właśnie się tak poczułem jak bym się zapadał, i miał jakos wziąć ostatni oddech, i te uczucie lekkości, i się boje że to może być jakiś objaw padaczki lub jakieś choroby
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

20 marca 2018, o 23:37

Wiktorpr pisze:
20 marca 2018, o 19:17
Mi nie chodzi i zapadnie przed snem, tylko właśnie ostatnio jak myślałem o tym to właśnie się tak poczułem jak bym się zapadał, i miał jakos wziąć ostatni oddech, i te uczucie lekkości, i się boje że to może być jakiś objaw padaczki lub jakieś choroby
Nieee...to nerwicowe, też tak miałam, poczucie jakbym się obsuwała w podłogę jeszcze za stopy. Można to podciągnąć pod DD/DP. Wiem,że to jest przerażające uczucie,ale nie nakręcaj się nim bardziej niż potrzeba, żadna padaczka , ani choroba.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
Celine Marie

21 marca 2018, o 00:14

Straszne uczucie,ostatnio jakoś tfu tfu u mnie minęło i nie chcę żeby wróciło ,na pewno jest to związane z zaburzeniem
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Wiktorpr

21 marca 2018, o 08:11

Jesteście pewni że to nie jest padaczka ani żadna choroba neurologiczna ?
Awatar użytkownika
Sine

21 marca 2018, o 08:36

Wiktorpr pisze:
21 marca 2018, o 08:11
Jesteście pewni że to nie jest padaczka ani żadna choroba neurologiczna ?
100% pewności to dostaniesz od lekarza ale moim zdaniem to z nerwicy.
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

21 marca 2018, o 11:35

Wiktorpr, pewnym można być niewielu rzeczy w życiu,ale jeśli siedzisz na forum o nerwicy, to masz ku temu powody,a jeśli to, co opisujesz pokrywa się z jej objawami,to nie mamy powodów,by uznać,że jest to cokolwiek innego. Z resztą żadne zapewnienia Cię nie przekonają, nawet samego ordynatora szpitala jeśli nie będziesz chciał zaufać, że to tylko nerwica, choć owszem mająca dotkliwy objaw.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
ODPOWIEDZ