Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Natrętne myśli.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
szekereke
Zarejestrowany Użytkownik

26 lipca 2017, o 13:01

Cześć. Mam pytanie. Otóż mam jeszcze natrętne myśli odnośnie zrobieniu komuś krzywdy, bądź ze sam coś sobie zrobię Ale już nie wywierają one na mnie aż tak dużego wrażenia. Więc czy to jestt dobrze czy źle? Tzn że jak juz się tak nie boję tych myśli, to czy jest większa szansą, ze to zrobie czy jednak to że estem już tak świadomy ze to tylko mysli i że nic mi nie grozi i jednak tego nie zrobię ??
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

26 lipca 2017, o 13:18

Zdecydowanie to drugie. Nikogo nie skrzywdzisz, spokojnie :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
coyot.inc

26 lipca 2017, o 16:39

szekereke pisze:
26 lipca 2017, o 13:01
Cześć. Mam pytanie. Otóż mam jeszcze natrętne myśli odnośnie zrobieniu komuś krzywdy, bądź ze sam coś sobie zrobię Ale już nie wywierają one na mnie aż tak dużego wrażenia. Więc czy to jestt dobrze czy źle? Tzn że jak juz się tak nie boję tych myśli, to czy jest większa szansą, ze to zrobie czy jednak to że estem już tak świadomy ze to tylko mysli i że nic mi nie grozi i jednak tego nie zrobię ??
Myślę, że ta 2 opcja. Wiesz ja też mam takie jazdy szczególnie jak mam silny atak paniki, że coś głupiego zrobię i tych myśli dalej się boję. No ale wiesz...jak do tej pory nic nie zrobiłem to pewnie nie zrobię ;)

Głowa do góry :) Myślę, że jesteś na dobrej drodze do odburzenia.
TO TYLKO EMOCJA. MYŚL NIE OZNACZA FAKTÓW I RZECZYWISTOŚCI - MYŚL TO TYLKO MYŚL.
Awatar użytkownika
perła

26 lipca 2017, o 20:21

Wszyscy przez to przechodzilismy na zasadzie skoro tak myslę to moge to zrobić bo przecież nie chce a jednak te mysli mnie nachodzą, nie mam nad nimi kontroli, a skoro nie mam kontroli to mogę to zrobić:) Stały myk nerwicy

Po tym co napisałeś widać ze Twoja świadomość jest przy Tobie a skoro jest to nić sobie i innym nie zrobisz bo tego nie chcesz. Musisz myśleś tak: to objaw nerwicy, myśl jak każda inna, myśl to tylko myśl, myśl nie jest czynem i koniec kropka i zniknie. Wypróbowane w praktyce. Buziaczki
ODPOWIEDZ