Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pamieć a nerwica
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dni zlewaja mi sie w calosc , nie raz nie wiem czy to co robilem np wczoraj to bylo wczoraj czy przedwczoraj , pamietam wszystko jakby przez mgłe , czy w nerwicy takie zaburzenia pamieci moga doprowadzic do tego ze strace pamiec calkowicie albo w takim stopniu ze nie bede mogl normalnie funkcjonowac?
- Guett
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie stracisz pamięci. Ja w początkach d/d nie pamiętałem tego co robiłem 5 min temu, a żeby przypomnieć sobie poprzedni dzień potrzebowałem z 10 min, a dwa, trzy dni wstecz to już w ogóle czarna dziura w pamięci była.
i'm tired boss
-
Nic takiego się nie stanie. Jak uspokoi się stan emocjonalny to i pamięć i koncentracja powrócą do normy. Też często cierpialam na zaniki pamięci tak jakbym wszystkiego czego nauczyłam sir przez życie jakbym wszystko zapomniała. Mój psychiatra powiedział że kwestie intelektualne jak pamięć powracają do zdrowia najwolniej i po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość ale też zaakceptować że przez pewien czas będę mieć problemy z pamięcią
- Joannaw27
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ten znak zapytania to przez pomyłkę pisze z tel i ciężko trafić w klawiaturęJoannaw27 pisze:Nigdy nie stracisz pamięci, ale w nerwicy pamięć niestety szwankuje? Sama tak miałam, magnez bierz, jeśli jeszcze nie bierzesz.
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
Właśnie derealizacja i hipohondria juz w pewnym stopniu zeszły do takiego stopnia ze czuje ze jest dobrze , ale ta pamięć i zlewanie się dni w całość mnie męczy.Magnez jak i inne witaminy suplementuje
-
- Świeżak na forum
Również mam takie objawy związane z pamięcią - naprawdę irytujące (szczególnie u mnie przy zwiększonym dd potrafiłem zapominać co ktoś mówił minutę wcześniej, nie mówiąc o tym co się robiło wczoraj
). Przetłumaczyłem sobie dawno, że jak do tej pory jej nie straciłem, to pewnie się już nie da
Skoro dd u Ciebie przechodzi, to myślę, że to po prostu kwestia czasu