Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Co się ze mną dzieje?
-
- Świeżak na forum
Mam problem. Lecze się od ponad 4 lat. Dawniej brałem Velaxin er w dawce nawet do 225mg, po braku rezultatów zmieniłem lekarza i leki. Obecnie biorę 50mg Paroxinoru oraz 100mg Sulpirydu. Mimo to pod koniec dnia czyli od okolo 14:00 źle się czuję tzn mam ataki lęku, zawroty glowy kołatanie serca, duszności.ratuje się Sedamem. Nadmienię że jestem też pod opieką psychologa. Raz jest dobrze, ale w większości jest źle... czemu tak się dzieje. Czuję że leki zamiast pomagać, działają odwrotnie... co o tym myślicie?
- Kondor
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Cześć
Bo leki same w sobie nie leczą nerwicy jako takiej, tylko tłumią objawy jakie daje nerwica. A z lekiem trzeba po prostu trafić. Mogło być tak, że miałeś lepszy okres i leki działały dobrze i te dawki wystarczyły, możliwe, że obecnie masz bardziej stresowy okres lub zacząłeś się do nich przyzwyczajać i dawki już nie są wystarczające i wychodzą na wierzch lękowe sprawy jak ataki paniki itd. To może ocenić jednak tylko lekarz. Ja akurat leków nie brałem, więc ciężko mi oceniać, to tylko moje zdanie.
Pomimo brania leków polecam jednak poczytać to forum i nauczyć się dobrze jak działa schemat nerwicowy i próbować też wyjść z tego świadomie. Na początek polecam lektury :
spis-tresci-autorami-t4728.html
orz nagrania :
odburzanie-wedlug-divovica.html
Materiały wyżej zawarte są trochę takim substytutem terapii poznawczo-behawioralnej. Bo tam też najpierw uczą czym jest schemat nerwicowy i jak to wszystko działa, a później jak do tego podchodzić i jak sobie z tym radzić.
Powodzenia
Bo leki same w sobie nie leczą nerwicy jako takiej, tylko tłumią objawy jakie daje nerwica. A z lekiem trzeba po prostu trafić. Mogło być tak, że miałeś lepszy okres i leki działały dobrze i te dawki wystarczyły, możliwe, że obecnie masz bardziej stresowy okres lub zacząłeś się do nich przyzwyczajać i dawki już nie są wystarczające i wychodzą na wierzch lękowe sprawy jak ataki paniki itd. To może ocenić jednak tylko lekarz. Ja akurat leków nie brałem, więc ciężko mi oceniać, to tylko moje zdanie.
Pomimo brania leków polecam jednak poczytać to forum i nauczyć się dobrze jak działa schemat nerwicowy i próbować też wyjść z tego świadomie. Na początek polecam lektury :
spis-tresci-autorami-t4728.html
orz nagrania :
odburzanie-wedlug-divovica.html
Materiały wyżej zawarte są trochę takim substytutem terapii poznawczo-behawioralnej. Bo tam też najpierw uczą czym jest schemat nerwicowy i jak to wszystko działa, a później jak do tego podchodzić i jak sobie z tym radzić.
Powodzenia

Pomyliliśmy światy ! Świat naszego myślenia uznaliśmy za ten realny, a ten prawdziwy mamy tylko za tło. Za wszelką cenę trzeba to odwrócić !
- Lipton
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Tak jak powyżej- ciężko trafić z lekami ale jest też kwestia tego, że same leki mogą co najwyżej pomóc wyjść z lękowych schematów myślenia, pomogą trochę mniej się bać, jednak same w sobie nie wyleczą z nerwicy, dlatego że nie jest to choroba mózgu, a nasze złe nawyki myślowe i emocjonalne. Przepatrz sobie forum, tutaj wszystko o tym znajdziesz
Witamy Cię ciepło!

Witamy Cię ciepło!

Najczęstszą przyczyną niepokoju jest poszukiwanie spokoju