Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Kaadoka
- Odważny i aktywny forumowicz
8 stycznia 2017, o 20:10
Witam chciałbym się zapytać o jedno z uczuć które towarzyszą mi w zaburzeniu i w sumie przed zaburzeniem też je miałem ,ale nie analizowałem tak jak teraz otóż mam czasami coś takiego co ze znajomym opisujemy to jako zmęczenie na oczach .Jest normalny dzień jestem wyspany i ogólnie ale trafia mnie czasami takie uczucie jak bym się dopiero co obudził takie ,trudno to opisać taki zmuł ,znużenie w obrazie (w oczach) zaznaczam że robiłem ostatnio badanie krwi i moczu i wszystko jest w normie może za bardzo się na tym skupiam,zastanawiam .Niedlugo ide na podstawowe badania oczu do okulisty poprostu chcem zobaczyć czy wszystko gra

często mam te odczucie jak np.długo zamulam w domu przed ekranem telefonu czy telewizoru ale zdarza się że nawet w pracy jak coś robie to własnie nachodzi mi takie zmęczenie na oczy jak po obudzeniu jakby nie dotarła do mnie jeszcze rzeczywistość

nie wiem pewnie za bardzo się na tym skupiam ale wole zwrócić się do was z tym dylematem .Mam też często jakieś obiekty czarne latające mi przed oczami jakieś plamki,pajączki jak patrze np.w chmury,niebo ale z tego co wiem to większość tak ma więc to mnie nie martwi .Jak byłem u lekarza to mówiłem mu że mam te.odczucie zmuła.na oczach i się uśmiechnęla i powiedziala że wyniki mam dobre więc nie mam nad czym się zastanwiać to normalne

Dzięki jak to ktoś przeczyta
-
Ewelkab
- Zarejestrowany Użytkownik
8 stycznia 2017, o 21:53
Może po prostu masz przemęczone oczy ? Właśnie od komputera itp. Skoro idziesz do okulisty to na pewno dowiesz się co to może być. Myślę że skoro często o tym myślisz to często to masz, za dużo o tym myślisz

-
Kaadoka
- Odważny i aktywny forumowicz
8 stycznia 2017, o 22:11
Dzięki za odpowiedź ,właśnie nie od komputera poniewaz kompa nie mam tylko na telefonie duzo robie ale wczesniej przed zaburzeniem mało strasznie korzystałem ze wszystkiego ale pomimo tego miałem te odczucie ale się na tym nie skupiałem tak jak teraz

nie wiem pewnie sie za dużo na tym skupiam zobaczymy co powie okulista i psycholożka