Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Szumy/Piski uszne - związek z nerwicą?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
fidley_8
Zarejestrowany Użytkownik

29 grudnia 2016, o 08:14

Cześć, czytając objawy różnych osób zauważyłem, że sporo osób cierpi na szumy/piski w uszach.
Czy ktoś kto ma taką przypadłość badał jaka jest przyczyna tych szumów? Sam też mam szumy uszne, po tym jak się rozpoczęły zacząłem cierpieć na nerwicę. Początkowo byłem przekonany, że nerwica była efektem stresu który spowodowały szumy ale coraz częściej się zastanawiam czy pisk w uchu nie był pierwszym objawem nerwicy. Jak to u Was wygląda?
Co prawda laryngolog stwierdził nagły ubytek słuchu na częstotliwości 6 kHZ co wg niego jest powodem pisku w uchu ale zastanawiam się czy ma to związek z nerwicą. Będę wdzięczny za informacje dot. Waszych doświadczeń.
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

29 grudnia 2016, o 21:33

Ja mam szumy i te piski w uszach, ale tego nie badalem. Wydaje mi sie ze moze to miec u mnie zwiazek ze sniegiem optycznym. Mam ten objaw 24/7 i olewam go jak tylko sie da.
Po wysilku fizycznym pisk jest o wiele mocniejszy.
i'm tired boss
fidley_8
Zarejestrowany Użytkownik

29 grudnia 2016, o 21:40

I nie przeszkadza Ci to w funkcjonowaniu? Zaczęło Ci się równolegle z nerwicą?
Awatar użytkownika
Guett

29 grudnia 2016, o 22:22

Nie jakos mi to nie przeszkadza, ale czasem jest denerwujace po prostu.
Jak zaczynalem odczuwac, dostawac dd to slyszalem te piski, wtedy mnie to nakrecalo, lapaly mnie jakies obawy, ale przywyklem do nich. Tj bym mial je od zawsze.
i'm tired boss
Furby248
Zbanowany

2 stycznia 2017, o 09:24

Też mam pisk szczególnie w prawym uchu.... zaczeło się podczas nerwicy ale olewam to, czasem aż ciężko zasnąć tak piszczy ale odburzam się - więc przestanie :)
Awatar użytkownika
Guett

6 stycznia 2017, o 20:26

Mnie też to męczyło kiedyś przed snem, jeszcze na początku tych stanów, ale z czasem stał się mniej upierdliwy ten pisk i da się z tym żyć.
i'm tired boss
ODPOWIEDZ