Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a rozmowy z bliskimi
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, chciałabym się spytać czy zeby tez macie takie poczucie ze nie macie o czym rozmawiac ze swoimi bliskimi? Brak tematów do rozmów mnie dobija, chociaż od dawna miałam problemy z jakakolwiek rozmowa z inna osoba, nie umiem nawiązywać nowych kontaktów, znajomosci, ale nie o tym. Chce się dowiedzieć czy to tez sprawka nerwicy, ze ja nawet czasem nie mam ochoty z kimś porozmawiać.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Hej Ola,
zaburzenie często powoduje wycofanie z życia społecznego, unikanie kontaktów. Przede wszystkim jak to w zaburzeniu, całą swoją uwagę kierujesz do wewnątrz, na to co dzieje się w Twojej głowie, a więc świat zewnętrzny nie jest Ci potrzebny, inni ludzie również, bo Ty i tak żyjesz w swoim nerwicowym świecie. Poza tym zazwyczaj w zaburzeniu masz ograniczone poczucie radości z czegokolwiek, spotkania z ludzmi nie cieszą, bo nie przynoszą żadnej ulgo i najzwyczajniej przestajesz widzieć w nich sens. Nie bój się, nie jesteś w tym osamotniona
zaburzenie często powoduje wycofanie z życia społecznego, unikanie kontaktów. Przede wszystkim jak to w zaburzeniu, całą swoją uwagę kierujesz do wewnątrz, na to co dzieje się w Twojej głowie, a więc świat zewnętrzny nie jest Ci potrzebny, inni ludzie również, bo Ty i tak żyjesz w swoim nerwicowym świecie. Poza tym zazwyczaj w zaburzeniu masz ograniczone poczucie radości z czegokolwiek, spotkania z ludzmi nie cieszą, bo nie przynoszą żadnej ulgo i najzwyczajniej przestajesz widzieć w nich sens. Nie bój się, nie jesteś w tym osamotniona

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- eyeswithoutaface
- Moderator
Jak wyżej
Masz obniżony nastrój,być moze nerwica powoduje kłopoty z koncentracją albo lekko depresyjne stany, to i rozmawiać się nie chce... Przejdzie! 

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."