Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Grupowa "terapia" we Wrocławiu
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam,
Nie jestem pewien, czy mam fobię społeczną, czy po prostu, ponieważ w dzieciństwie nie miałem wiele kontaktów z rówieśnikami, to nie nauczyłem się odpowiednio gadać w towarzystwie, w każdym razie nie wychodzą mi kontakty z ludźmi i ciekaw jestem, czy we Wrocławiu jest jakieś kółko fobików społecznych, ale takie, gdzie by jakiś ekspert zobaczył, jak wygląda moje zachowanie w towarzystwie i wydał diagnozę, w czym tkwi problem? Tylko żeby to było bez żadnych opłat ani oficjalnych rejestracji - po prostu takie bardziej nieformalne spotkanie, ale żeby tam był ktoś, kto się na tym zna.
Nie jestem pewien, czy mam fobię społeczną, czy po prostu, ponieważ w dzieciństwie nie miałem wiele kontaktów z rówieśnikami, to nie nauczyłem się odpowiednio gadać w towarzystwie, w każdym razie nie wychodzą mi kontakty z ludźmi i ciekaw jestem, czy we Wrocławiu jest jakieś kółko fobików społecznych, ale takie, gdzie by jakiś ekspert zobaczył, jak wygląda moje zachowanie w towarzystwie i wydał diagnozę, w czym tkwi problem? Tylko żeby to było bez żadnych opłat ani oficjalnych rejestracji - po prostu takie bardziej nieformalne spotkanie, ale żeby tam był ktoś, kto się na tym zna.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej ogolnie ja jestem z Wrocalawia i chetnie bym ci pomogl tylko za skarby swiata nie spotkam sie z toba
Lęk bedzie dla mnie za silny bo teraz mam jakies nasilenie swojej fobi. Ale jakbys mial ochote porozmawiac na PW to pisz. To co bede mogl i wiedzial to napisze.

-
- Gość
Za niedługo na stałe przeprowadzam się do Wrocławia.
Jeżeli chciałby się ktoś spotkać i porozmawiać.
Piszcie.
Możemy zorganizować grupową terapię.
Jeżeli chciałby się ktoś spotkać i porozmawiać.
Piszcie.
Możemy zorganizować grupową terapię.

-
- Gość
Tak dzisiaj o tym myślałem trochę - co powiedzielibyście na to, żeby rzeczywiście się poznać i coś wspólnie robić - w ramach tej terapii i oderwania się od derealizacji.
Np. jakiś sport, wspólne treningi - bo tak myślę, że jest to lepsze - jak siedzenie w knajpie i rozprawianie nad naszą derealizacją - nad tym, jak komu jest ciężko.
W trójkę da się coś robić - tym bardziej, że jesteśmy w podobnym wieku i pewnie po mimo tego, że na pewno każdy z nas jest inny - dogadamy się bez problemu.
Np. jakiś sport, wspólne treningi - bo tak myślę, że jest to lepsze - jak siedzenie w knajpie i rozprawianie nad naszą derealizacją - nad tym, jak komu jest ciężko.
W trójkę da się coś robić - tym bardziej, że jesteśmy w podobnym wieku i pewnie po mimo tego, że na pewno każdy z nas jest inny - dogadamy się bez problemu.

-
- Gość
Jak chcecie, dajcie znać - końcem miesiąca będę we Wrocławiu.
Już pewnie na stałe.
Już pewnie na stałe.
-
- Gość
To co proponujecie w ramach pierwszej "sesji terapeutycznej" ? 
-- 13 października 2012, o 21:28 --
Może jakaś siłownia, sport ?
-- 13 października 2012, o 21:38 --
Tylko trzeba się zebrać i coś robić - bo inaczej skończy się na samym gadaniu na forum.

-- 13 października 2012, o 21:28 --
Może jakaś siłownia, sport ?
-- 13 października 2012, o 21:38 --
Tylko trzeba się zebrać i coś robić - bo inaczej skończy się na samym gadaniu na forum.
-
- Gość
Hej, napisz coś więcej o sobie.
I co powiesz na wspólne spotkania (sport, siłownia - cokolwiek, co jest dobre na nasze problemy) w ramach grupowej "terapii" ?
I co powiesz na wspólne spotkania (sport, siłownia - cokolwiek, co jest dobre na nasze problemy) w ramach grupowej "terapii" ?