p.karnia1. Ale żeś wyskoczył z tą "niepalącą dziewicą".

Gdzie ja napisałem, że to ma być dziewica? A poza tym czy człowiek nie ma prawa do własnych zasad i poglądów? Ja wiem, że to forum to nie koncert życzeń ani portal randkowy, ale nie zamierzam działać wbrew sobie, swoim zasadom i swojej wierze. Poza tym te wymagania, które podałem, nie wydają mi się zbyt wygórowane. Po prostu chciałbym kiedyś w przyszłości mieć własną rodzinę, własne dzieci, mieć ślub kościelny. To chyba nie jest nic nienormalnego. Ja wiem, że takie poglądy są w dzisiejszych czasach niepopularne, ale najważniejsze to być sobą. I oczywiście, że chciałbym kochać i być kochany, to podstawa każdego związku. Poza tym wiadomo, że najlepiej zawierać znajomości w rzeczywistości, niż przez internet, o ile w ogóle człowiek spotyka się z ludźmi, ma znajomych i przyjaciół. A ja z powodu moich dolegliwości, o których już pisałem, poza najbliższą rodziną nie mam żadnych znajomych ani przyjaciół i nie spotykam się z ludźmi, więc nie bardzo wiem, gdzie miałbym szukać swojej drugiej połówki. Pozostaje mi tylko internet. Na razie leczę się u psychiatry i psychologa, a pod koniec września zaczynam terapię grupową, więc może tam spotkam kogoś sympatycznego.
schanis22. Napisałem o nerwicy i innych swoich problemach między innymi dlatego, że od tego jest to forum.

Poza tym wolę, żeby osoba, którą chcę poznać, wiedziała, że mam takie problemy. Po prostu miałem już różne przykrości z tego powodu, że ta druga osoba nie wiedziała o tym. Na przykład gdy spotkałem się z dziewczyną poznaną na portalu randkowym i zapytała się mnie, czy spotykam się ze znajomymi to po prostu zgłupiałem. Nie wiedziałem, co odpowiedzieć. Przecież ani się nie spotykam, ani nie mam znajomych. I dlatego właśnie wolę wcześniej o tym wspomnieć, żeby uniknąć takich sytuacji.