Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Boję sie.
- sowa
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzis psychiatra powiedział, ze widzi u mnie zaburzenia osobowosci. Za cholere nie wiem co to jest i jak sie to nawet objawia. Jestem przerazona. Czy to choroba psychiczna ? Czy z tego da sie wyjsc? Czy mozna funkcjonowac normalnie? To moj 3 psychiatra, dwaj pozostali nie widzieli tego problemu. Terapeuta rowniez. Mozna zaburzenia osobowosci dostac NAGLE? Moja rodzina nie zauwaza u mnie zadnego problemu, poza oczywiscie nerwica, tym, ze czytam o chorobach, wkrecam sobie je i panikuje. Ja pojechałam do psychiatry z mysla, ze mam schizofrenie- chociaz moj maz byl przeciwny tej wizycie bo twierdził, ze to moj kolejny wkręt nerwicowy. Jestem przerażona.
Jesteś tym o czym myślisz !!! 

- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Długo będziesz jeszcze jeździła do tych psychiatrów? Zaburzenie osobowości, bo co? Zaburzeniem osobowości to może być osobowość lękowo-unikająca, więc to nie jest nic strasznego. I twój mąż ma rację 100%.
/przerwa od forum
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Zamiast płacić psychiatrze kup sobie buty, sukienkę lub idź do fryzjera. Diagnozę już masz więc nie szukaj na siłę czegoś, czego nie masz, bo tego nie znajdzieszsowa pisze: ↑27 stycznia 2020, o 20:36Dzis psychiatra powiedział, ze widzi u mnie zaburzenia osobowosci. Za cholere nie wiem co to jest i jak sie to nawet objawia. Jestem przerazona. Czy to choroba psychiczna ? Czy z tego da sie wyjsc? Czy mozna funkcjonowac normalnie? To moj 3 psychiatra, dwaj pozostali nie widzieli tego problemu. Terapeuta rowniez. Mozna zaburzenia osobowosci dostac NAGLE? Moja rodzina nie zauwaza u mnie zadnego problemu, poza oczywiscie nerwica, tym, ze czytam o chorobach, wkrecam sobie je i panikuje. Ja pojechałam do psychiatry z mysla, ze mam schizofrenie- chociaz moj maz byl przeciwny tej wizycie bo twierdził, ze to moj kolejny wkręt nerwicowy. Jestem przerażona.
- violettavillas
- Odważny i aktywny forumowicz
Bardzo Ci współczuję. Rozumiem, jak się czujesz, chociaż patrzę na to z "odburzonej" perspektywy i zgadzam się z przedmówcami. Naucz się relaksować, weź się porządnie za odburzanie, ile jeszcze chcesz się bać?
Nie jesteś chora psychicznie. Ludzie chorzy nie zdają sobie z tego sprawy. Ty masz zaburzenia. To nie choroba. Bierz się do roboty. Powodzenia!
Nie jesteś chora psychicznie. Ludzie chorzy nie zdają sobie z tego sprawy. Ty masz zaburzenia. To nie choroba. Bierz się do roboty. Powodzenia!
"Ja jestem Violetta, wrażliwa kobietta."
- sowa
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzieki kochana. Troszke sie uspokoilam. Poloze sie spac. Od jutra biore sie ostro do pracy nad soba.violettavillas pisze: ↑27 stycznia 2020, o 21:29Bardzo Ci współczuję. Rozumiem, jak się czujesz, chociaż patrzę na to z "odburzonej" perspektywy i zgadzam się z przedmówcami. Naucz się relaksować, weź się porządnie za odburzanie, ile jeszcze chcesz się bać?
Jesteś tym o czym myślisz !!! 

- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Cześć. Jak dla mnie nie masz żadnej schizofrenii- fakt, że jej się boisz stanowczo jś wyklucza. Ludzie chorzy są po prostu na nią chorzy i z całą pewnością jej się nie obawiają.sowa pisze: ↑27 stycznia 2020, o 20:36Dzis psychiatra powiedział, ze widzi u mnie zaburzenia osobowosci. Za cholere nie wiem co to jest i jak sie to nawet objawia. Jestem przerazona. Czy to choroba psychiczna ? Czy z tego da sie wyjsc? Czy mozna funkcjonowac normalnie? To moj 3 psychiatra, dwaj pozostali nie widzieli tego problemu. Terapeuta rowniez. Mozna zaburzenia osobowosci dostac NAGLE? Moja rodzina nie zauwaza u mnie zadnego problemu, poza oczywiscie nerwica, tym, ze czytam o chorobach, wkrecam sobie je i panikuje. Ja pojechałam do psychiatry z mysla, ze mam schizofrenie- chociaz moj maz byl przeciwny tej wizycie bo twierdził, ze to moj kolejny wkręt nerwicowy. Jestem przerażona.
Odnośnie zaburzeń osobowości...
Hmm...
Nie lepiej wierzyć większości i skoro dwóch poprzednich lekarzy nie wspominało o tym tylko jeden dał sugestie ( ten trzeci ) że to zaburzenia osobowości to po prostu to olać iść do dobrego psychologa to przegadać? Zaburzenia osobowości to nie choroba. Osobowość da się ukształtować terapią.