Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ssri + lamotrynia
Regulamin forum
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, próbował ktoś tego połączenia? Podobno ma dużą skuteczność w leczenia stanów dd? Chcę zmienić profil leczenia, sam escitalopram na odrealnienie nic nie pomaga, myślę dołożyć lamotrynine, jak nie pomoże chce wejść i spróbować Abilifi. Terapia nie pomaga, nic nie pomaga, nie wiem, trzeba szukać alternatyw, k... Wa przecież ci psychiatrzy do cholery od czegoś są nie?
Per aspara ad astra
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja łykałam zarówno ssri + lamotrygina, jak i ssri + abilify 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Co z tego jak derealizacja jest 24 na dobę, żyje jak w matriksie, poniedziałek zlewa się z wtorkiem w jedną wielką beznadzieje, sny plączą się z rzeczywistością a mój do nie jest mój. Gdzie tu normalne życie
Per aspara ad astra
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Lamotrygina w moim przypadku była raczej placebo, ani nie pomagała ani nie przeszkadzała. Neutralna, więc odstawiłam. Z kolei Abilify to już high level, wytrzymałam nasię dawce 7,5 mg miesiąc i takiej akatyzji dostałam, że wolę nie pamiętać o tym leku 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja mogę tylko o abilify powiedzieć że jak go brałem w dawce 15 mg to nie pomogło na DD ani trochę. A do tego miałem bardzo silne szczękościski. Lamotryginy nie próbowałem ale czytałem że takie combo to się już stosowało dawno temu więc chyba nie jest to aż tak skuteczne bo każdy by brał. Ale jak nie próbowałeś to spróbuj. Każdy jest inny więc każdy powie o lekach coś innego 

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Mnie na depersonalizacje pomogła akceptacja i takie treningi uwazności. Robiłem to z Victorem. Tylko że u mnie jest inna sprawa bo ja mam nerwice poza tym i u mnie depersonalizacja była jednym z objawów.
Nie jestem specem ale myślę sobie że to zalezy co komu dolega i od czego u niego to DD jest zależne. Ja mam jeszcze nerwicę ale depersonalizacji nie.