Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Szampon na łuszczycę skóry głowy

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
Arialla
Nowy Użytkownik

1 lipca 2025, o 08:14

Od dłuższego czasu szukam czegoś skutecznego, co nie podrażni, a pomoże z łuszczycą skóry głowy. Ktoś z Was miał efekt po zmianie tylko szamponu, bez leków? Szukam czegoś naprawdę delikatnego, ale skutecznego.
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

1 lipca 2025, o 12:13

U mnie było bardzo źle – 60% głowy zajęte, silny stan zapalny. Pani w aptece poleciła mi zestaw Psorisel – zaczęłam od płynu złuszczającego, potem szampon co 2-3 dzień i emulsja na noc. Już po tygodniu skóra przestała swędzieć, a łuska zaczęła znikać. Dopiero coś zadziałało na dłużej, a nie tylko doraźnie jak sterydy.
Obrazek
jamir
Zarejestrowany Użytkownik

1 lipca 2025, o 15:49

Przy mocno zrogowaciałej skórze polecam najpierw dobrze zmiękczyć naskórek – dopiero wtedy coś może się wchłonąć. Ja używam zestawu Psorisel w tej kolejności: najpierw płyn złuszczający na noc, rano mycie szamponem, potem jak trzeba emulsja. Działa, szczególnie gdy łuska jest gruba. Zamawiałem z tego linku:
https://www.aptekagemini.pl/psorisel-ze ... 83265.html
Norhja
Nowy Użytkownik

2 lipca 2025, o 15:12

Sama zmiana szamponu to nie wszystko – trzeba też wprowadzić regularność, unikać gorącej wody, nie trzymać długo wilgotnych włosów i od razu je suszyć. Do tego warto zadbać o skórę głowy od środka – dieta, stres, witaminy. To wszystko razem daje efekt.
ODPOWIEDZ