Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Co robić aby się wysypiać
- ck2023
- Zarejestrowany Użytkownik
W nerwicy czy depresji, dowolnym stanie lękowym nawet po przesłaniu 10 godzin będziesz zmęczona. Sen masz na pewno płytki, czyli czuwasz całą noc a nie regenerujesz się tak jak to jest prawidłowo. Jeśli nie brałaś leków ma sen, to sprawdź na początek melatoninę, herbaty ziołowe z melisą, chmielem lub kozłkiem lekarskiemu.
Małe kroki, które robisz do przodu są lepsze niż duże, które tylko planujesz
-
Miałam to samo i u mnie pomogło kilka rzeczy. Przede wszystkim – regularne godziny snu, bo organizm lubi rutynę. Druga sprawa to brak telefonu przed snem, bo ekran rozbudza i ciężej zasnąć. Kolejna rzecz – temperatura w pokoju, jak jest za ciepło, to śpi się gorzej, więc lepiej wietrzyć przed snem. No i materac – to serio robi różnicę, jak śpisz na czymś niewygodnym, to choćbyś spała 10 godzin, i tak się nie wyśpisz. Ja zmieniłam na taki: https://sleepinghouse.pl/159-materace-120x190-cm i od razu zaczęłam lepiej spać. Ważne jest też, żeby nie jeść ciężkich rzeczy wieczorem i unikać kawy po południu, bo nawet jeśli nie czujesz pobudzenia, to organizm i tak nie odpoczywa tak, jak powinien.
- Ayla
Mi pomaga na noc tabletka melisy i kapsułka L-tryptofanu.
Moje forum dla osób samotnych, lub nieśmiałych, lub pogubionych życiowo: www.dizedianate.com.pl
Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz
Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje
Doceniaj to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś
Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale to od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec
Myśląc pozytywnie, przyciągasz pozytywne zdarzenia
Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre
Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz
Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje
Doceniaj to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś
Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale to od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec
Myśląc pozytywnie, przyciągasz pozytywne zdarzenia
Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre
- ck2023
Strasznie tandetny spamjamir pisze: ↑10 marca 2025, o 13:27Miałam to samo i u mnie pomogło kilka rzeczy. Przede wszystkim – regularne godziny snu, bo organizm lubi rutynę. Druga sprawa to brak telefonu przed snem, bo ekran rozbudza i ciężej zasnąć. Kolejna rzecz – temperatura w pokoju, jak jest za ciepło, to śpi się gorzej, więc lepiej wietrzyć przed snem. No i materac – to serio robi różnicę, jak śpisz na czymś niewygodnym, to choćbyś spała 10 godzin, i tak się nie wyśpisz. Ja zmieniłam na taki: https://sleepinghouse.pl/159-materace-120x190-cm i od razu zaczęłam lepiej spać. Ważne jest też, żeby nie jeść ciężkich rzeczy wieczorem i unikać kawy po południu, bo nawet jeśli nie czujesz pobudzenia, to organizm i tak nie odpoczywa tak, jak powinien.
Małe kroki, które robisz do przodu są lepsze niż duże, które tylko planujesz