http://traugutt.net/lo/temperament/kwestionariusz.php
Co wam wyszło?
Uprzedzam, że mogą być różne kombinacje i ponoć rzadko się zdarza, że osoba reprezentuje tylko jeden typ z 4. Mogą być kombinacje- pół na pół czy jeden dominujący z domieszką drugiego uzupełniającego.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Kwestionariusz temperamentu według Florence Littauer
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
pesymistyczny melancholikhejlifa pisze: ↑19 czerwca 2017, o 20:18http://traugutt.net/lo/temperament/kwestionariusz.php
Co wam wyszło?
Uprzedzam, że mogą być różne kombinacje i ponoć rzadko się zdarza, że osoba reprezentuje tylko jeden typ z 4. Mogą być kombinacje- pół na pół czy jeden dominujący z domieszką drugiego uzupełniającego.

Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
- dziwny123
Na zewnątrz prawie nie widać po mnie podtypu perfekcyjnego, był on aktywny w praktyce wiele lat temu, potem "unicestwił się". Obecnie można stwierdzić, że w sensie praktycznym jestem wyłącznie spokojnym flegmatykiem.
- dziwny123
Szerzej charakteryzuje osobowość MBTI, bo jest znacznie więcej typów. Ja jestem w większości ISTJ.
Myślę, że osobowość ma wpływ na podejście do nerwicy, szczególny wpływ będzie mieć chyba pozycja F/T, jeśli chodzi o MBTI. Osoby "F" kierują się emocjami i przed procesem odburzania będą zazwyczaj łatwo wkręcać w lęki, wierzyć im; osoby "T" kierują się racjonalnością i zazwyczaj będą od razu umiały wykryć, które myśli to zwykłe straszaki wynikające z problemów emocjonalnych i nie będą mieć wątpliwości.
Myślę, że osobowość ma wpływ na podejście do nerwicy, szczególny wpływ będzie mieć chyba pozycja F/T, jeśli chodzi o MBTI. Osoby "F" kierują się emocjami i przed procesem odburzania będą zazwyczaj łatwo wkręcać w lęki, wierzyć im; osoby "T" kierują się racjonalnością i zazwyczaj będą od razu umiały wykryć, które myśli to zwykłe straszaki wynikające z problemów emocjonalnych i nie będą mieć wątpliwości.
- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja też perfekcyjny melancholik

" Posiada analityczny umysł, jest poważny i zdeterminowany. To osobowość utalentowana i twórcza, mająca zadatki na geniusza. Osobowość muzykalna, przejawiająca zdolności artystyczne i wyczulona na piękno. Perfekcyjny melancholik to typ filozofujący i poetyczny, wrażliwy na potrzeby innych, skłonny do poświęceń, sumienny. To idealista, również pod względem doboru partnera. "
A to jest bomba:
"To osobowość utalentowana i twórcza, mająca zadatki na geniusza"

Możesz to rozwinąć? O jaką pozycję F/T chodzi?dziwny123 pisze: ↑22 sierpnia 2017, o 23:01Szerzej charakteryzuje osobowość MBTI, bo jest znacznie więcej typów. Ja jestem w większości ISTJ.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ot masz... towarzyski sangwinik!
Skąd więc deprecha i nerwica?
Skąd więc deprecha i nerwica?

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.