Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Odstawianie xananu
-
- Nowy Użytkownik
Witam was wszystkich, piszę z prośbą o pomoc.. jestem w trakcie odstawiania xananu, codziennie brałam 0.5 mg przez 3 miesiące, postanowiłam to odstawić sama na własną rękę, ucięłam sobie na początek 0.25 więc mam zamiar brać przez najbliższy tydzień lub dwa 0.25 mg a następne tygodnie 0.125 a potem koniec.. jednak jestem 3 dni na tej niższej dawce 0.25 i czuje się okropnie.. macie sposoby jak to przetrwać? 

czuje ogromny stres i lęk, bolą mnie miesnie, mam biegunkę i ciągle mi zimno, cała się trzęsę.. cisnienie w normie puls też, ale czuje się bardzo źle, co robić?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No niestety ale ciężko jest odstawić benzo. Warto było by skontaktować się z lekarzem. Może dać 'coś w zamian' hydroksyzynę czy pregabaline by przetrwać ten czas, zawsze najgorzej jest przy zmniejszeniu dawki i pierwszy tydzień - dwa po całkowitym odstawieniu.. ale trzeba to przeczekać. Dasz radę. Pozdrawiam.misia098. pisze: ↑5 kwietnia 2025, o 19:09Witam was wszystkich, piszę z prośbą o pomoc.. jestem w trakcie odstawiania xananu, codziennie brałam 0.5 mg przez 3 miesiące, postanowiłam to odstawić sama na własną rękę, ucięłam sobie na początek 0.25 więc mam zamiar brać przez najbliższy tydzień lub dwa 0.25 mg a następne tygodnie 0.125 a potem koniec.. jednak jestem 3 dni na tej niższej dawce 0.25 i czuje się okropnie.. macie sposoby jak to przetrwać?czuje ogromny stres i lęk, bolą mnie miesnie, mam biegunkę i ciągle mi zimno, cała się trzęsę.. cisnienie w normie puls też, ale czuje się bardzo źle, co robić?
A no i po za tym, dbaj o nawodnienie, dużo wody niby nic ale to jednak istotne, witaminy, elektrolity, więcej snu, odpoczynku w miarę możliwości.
Can someone tell me I'm not going crazy?

The thoughts in my head make me hate me

Maybe I'm too far from saving