Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Odstawianie xananu

Tutaj wpisujemy nasze wrażenia i odczucia odnośnie leków jakie zostały nam przepisane przez lekarza.
Leki antydepresyjne, benzodiazepiny, neuroleptyki, (SSRI, SNRI) itp.
Opisujemy efekty działania danego leku oraz ewentualne objawy uboczne.
Możesz dopisać się do istniejącego tematu lub stworzyć swój własny.
ODPOWIEDZ
misia098.
Nowy Użytkownik

5 kwietnia 2025, o 19:09

Witam was wszystkich, piszę z prośbą o pomoc.. jestem w trakcie odstawiania xananu, codziennie brałam 0.5 mg przez 3 miesiące, postanowiłam to odstawić sama na własną rękę, ucięłam sobie na początek 0.25 więc mam zamiar brać przez najbliższy tydzień lub dwa 0.25 mg a następne tygodnie 0.125 a potem koniec.. jednak jestem 3 dni na tej niższej dawce 0.25 i czuje się okropnie.. macie sposoby jak to przetrwać? 😔😔😔 czuje ogromny stres i lęk, bolą mnie miesnie, mam biegunkę i ciągle mi zimno, cała się trzęsę.. cisnienie w normie puls też, ale czuje się bardzo źle, co robić?
freaky man
Zarejestrowany Użytkownik

5 kwietnia 2025, o 20:54

misia098. pisze:
5 kwietnia 2025, o 19:09
Witam was wszystkich, piszę z prośbą o pomoc.. jestem w trakcie odstawiania xananu, codziennie brałam 0.5 mg przez 3 miesiące, postanowiłam to odstawić sama na własną rękę, ucięłam sobie na początek 0.25 więc mam zamiar brać przez najbliższy tydzień lub dwa 0.25 mg a następne tygodnie 0.125 a potem koniec.. jednak jestem 3 dni na tej niższej dawce 0.25 i czuje się okropnie.. macie sposoby jak to przetrwać? 😔😔😔 czuje ogromny stres i lęk, bolą mnie miesnie, mam biegunkę i ciągle mi zimno, cała się trzęsę.. cisnienie w normie puls też, ale czuje się bardzo źle, co robić?
No niestety ale ciężko jest odstawić benzo. Warto było by skontaktować się z lekarzem. Może dać 'coś w zamian' hydroksyzynę czy pregabaline by przetrwać ten czas, zawsze najgorzej jest przy zmniejszeniu dawki i pierwszy tydzień - dwa po całkowitym odstawieniu.. ale trzeba to przeczekać. Dasz radę. Pozdrawiam.
A no i po za tym, dbaj o nawodnienie, dużo wody niby nic ale to jednak istotne, witaminy, elektrolity, więcej snu, odpoczynku w miarę możliwości.

Can someone tell me I'm not going crazy? ;stop
The thoughts in my head make me hate me 'niemoge
Maybe I'm too far from saving :(:
ODPOWIEDZ