Piszę dla Was ten post ponieważ mnie motywujecie !

Szczerze bardzo mnie cieszy , taki pozytywny odbiór moich wpisów .
Ja oczywiście czerpię inspirację od wspaniałych ludzi którzy mnie otaczają .

Wpis będzie dotyczył nastawienia , to jest kluczowe , bo jak wiemy szczęście jest sprawą nastawienia , czyli tego w jaki sposób nastawiamy się do wszytkiego co w naszym życiu się wydarza na zewnątrz i wewnątrz do swoich emocji do swoich myśli .
No i teraz jak to jest że niektórzy z nas którzy zobaczą takie zdjęcie -

To pierwsze co zwrócą uwagę na zachmurzone niebo , że szaro że brzydka pogoda że w ogóle warunki nie ciekawe

Jak to jest że niektórzy zupełnie automatycznie koncentrują się na tym co jest w danej sytuacji w otoczneniu czy nawet w ludziach dobre , a inni na tym co jest negatywne

Często nazywam to nastawieniem pozytwnym , negatywnym , jedni widzą szklanke do połowy pełną drudzy widzą szklanke do połowy pustą , no i teraz skąd taka szklanka się napełnia . Jedni chcą wierzyć że jest to kwestia genetyczna , po matce po ojcu

Ja nauczona doświadczeniem , a tak że naukami Ajahn Brahm twierdzę ,że to nie jest kwestia wrodzona tylko wyuczona , to jest nawyk w naszym umyśle , to znaczy jeżeli wielokronie w swoim życiu skupiałeś się skupiałaś się na tym co nie działa , na tych negatywnch aspektach rzeczywistości , to wytworzyłeś nawyk widzenia świata w ten sposób . Jeżeli zaś skupiałaś się na tym co jest w Twoim życiu pozytwne , na tych rzeczach pięknych na tym co jest dobre , na potencjalne innych ludzi to wyrobiłaś w sobie nawyk widzenie rzeczy pozytwnie .

Kiedy jesteśmy dorośli i dojrzali , to my zapraszamy ludzi do naszego świata , i jesteśmy w stanie otoczyć się ludzmi którzy widzą świat w sposób pozytywany , przebywając z nimi obserwując jak oni działają , możemy się bardzo wiele nauczyć .
Ja obserwuje w życiu ludzi którzy właśnie w ten pozytwny sposób nastawiają sie do sytuacji .
My jesteśmy wstanie sami siebie transformować , ponieważ nasz umysł działa przez nawyki , a te nawyki powstają w wyniku treningu !
Czyli jeżeli dziś zdecydował byś załóżmy po tym wpisie

Kogoś kto zajmuje się tematem pracy z umysłem , i zaczniesz wdrażać w życie tą praktykę to jest bardzo proste i nieskomplikowane , chociaż często może nam się wydawać ze jest to skomplikowane , bo nam się poprostu nie chce wysilić żeby to zrobić !
Polega to na tym że w każdej sytuacji czy to prostej czy trudnej skupiamy się na tym co jest w tej sytuacji dobre , skupiamy sie na tym co jest dobre w danej osobie nawet jeśli ta osoba nas denerwuje

Jeżeli znajdziecie się w trudnej sytuacji skupiajcie sie na tym co jest w tej sytuacji dobre że to jest lekcja , że tam są możliwości , nigdy nie jest tak że sytuacja jest tak bezdennie negatywna , że nic dobrego nie możesz w niej zobaczyć zawsze możesz , bo to jest operacja w naszym umyśle , te najtrudniejsze sytuacje są najcenniejszą lekcją dla nas , bo jeśli wzniesiemy się na ten poziom żeby w nich zobayczac coś dobrego , zaobaczyć mozliwości , to za chwile sie okaże że w tych codziennych sytuacjach które są łatwe lekkie i przyjemne nie będziemy mieli w ogóle z tym kłopotu .
Tak że kochani zaburzenie to jest tak jak TRENING KOMANDOSA

Refleksja - nastawienie jest skutkiem decyzji które podjemujesz . Czyli jeżeli teraz wybieram skupienie się na możliwościach , a nie na tym co jest ograniczeniem , to za którąś taką sytuacją pojawi się we mnie naturalnie nastawienie pozytwne !
Wyrobie sobie ten nawyk ! Można to zrobić w drugą stronę mam pozytwne nastawienie buduje ten nawyk , i robie to w każdej sekundzie swojego życia ,a za jakiś czas w ogóle nie będziecie musieli o tym myśleć zupełnie spontanicznie będziecie widzieli w ludziach ich potencjał , w każdej sytuacji możliwość , i będziecie poprostu radośni , szczęśliwi bo szczęście jest sprawą nastawienia .
Życie jest sztuką wybierania codziennie tego co dla nas ważne tego jak chcemy się do rzeczy nastawić , do ludzi którymi się otoczymy , to jest nasza świadoma decyzja .
Moją inspracją tego wpisu była Ania ona również użyczyła zdjęcia member/Victoriaa/ i Projekt Egoistak by Skalska , jeśli ktoś nie zna Dagmary Sklaskiej zachęcam do przeczytania jej książek lub posłuchania wykładów .
Pozdrawiam Was kochani ściskam

Napiszcie mi jak Wam sie podoba wpis ?
Ah tylko czytajcie go z pozytwnym nastawieniem !
schanis22